Trainerswissel ultieme zet Kroatië om WK-ticket te redden

Reacties

Ante Cacic is niet langer bondscoach van Kroatië. De voetbalbond heeft bekendgemaakt dat de trainer per direct wordt vervangen door Zlatko Dalic, die de tweede plaats in Groep I moet redden.

Trainerswissel ultieme zet Kroatië om WK-ticket te redden

Kroatië staat met nog één wedstrijd te gaan tweede in de poule en heeft evenveel punten als nummer drie Oekraïne, dat de Kroaten maandagavond ontvangt voor de climax. De marge had voor Luka Modric en co veel ruimer kunnen zijn als vrijdagavond gewonnen was van Finland. Tegen de nummer vijf van de groep kwam Kroatië in eigen huis niet verder dan 1-1. Dat gelijkspel is Cacic (op de foto met Modric) fataal geworden.

Met Dalic heeft de voetbalbond een vervanger uit eigen land gevonden. In het persbericht wordt gesproken van 'unanieme steun' voor de nieuwe bondscoach. De vijftigjarige coach was voor het laatst actief in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar vertrok Dalic in januari van dit jaar als trainer van Al-Ain.

De opdracht voor Dalic is simpel: ten eerste Oekraïne voorblijven. Vervolgens moet er in de play-offs gewonnen worden. De acht beste nummers twee van de Europese WK-kwalificatiereeks strijden om de vier overgebleven tickets naar Rusland.

Stand in Groep I  
LandDuels en puntenDoelcijfers
IJsland9-1914-7
Kroatië9-1713-4
Oekraïne9-1713-7
Turkije9-1412-11
Finland9-87-11
Kosovo9-13-22
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.