Trainer Union kondigt vertrek aan: Belgen spreken van 'bizarre wending'

Reacties

Union Sint-Gillis moet op zoek naar een nieuwe trainer. Alles wees erop dat Karel Geraerts langer door zou gaan bij de Belgische club, maar hij heeft zijn vertrek aangekondigd.

Trainer Union kondigt vertrek aan: Belgen spreken van 'bizarre wending'
© Pro Shots

Geraerts (41) was vier seizoenen in dienst van Union. Hij was assistent van Thomas Christensen, daarna van Felice Mazzu, onder wie Union net geen kampioen van België is geworden. Daarna nam Geraerts het stokje als hoofdtrainer over, werd Union weer bijna kampioen en werd de kwartfinale van de Europa League bereikt. Alle ingrediënten voor een langer verblijf waren aanwezig, maar schijn bedriegt: beide partijen zijn er niet uitgekomen.

'Als een donderslag bij heldere hemel', schrijft Het Nieuwsblad, dat bijval krijgt van Het Laatste Nieuws: 'bizarre plotwending bij Union'. 'Het is jammer dat er een einde komt aan een goede samenwerking van vier jaar', zegt Geraerts. 'Ik kijk trots terug op de resultaten die we in België én in Europa behaald hebben. Ik wil de club bedanken voor alle kansen die ze me boden en wens hen heel veel succes in de toekomst.'

'Na het seizoen werd een analyse gemaakt van het afgelopen seizoen en bood Union Karel een nieuwe overeenkomst aan. Er werd hierover geen akkoord gevonden tussen beide partijen. Ondanks een lopende arbeidsovereenkomst achtte Union dit commitment niet voldoende om de samenwerking door te zetten', schrijft Union in een persbericht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.