Trainer PSV-opponent Basel rekent af met criticaster

Reacties

FC Basel zoekt naar een revanche voor een seizoen getekend door interne twisten. De gevolgen werken door in de voorbereiding op het duel met PSV.

Trainer PSV-opponent Basel rekent af met criticaster

Fabian Frei was als vice-aanvoerder de logische kandidaat om de band over te nemen van de vertrokken Marek Suchy. De middenvelder zelf maakte er geen geheim van graag die rol te vervullen.

Trainer Marcel Koller heeft daar een flinke streep doorgezet. De keuze voor Valentin Stocker, met Taulant Xhaka en Jonas Omlin als reserves, als de nieuwe aanvoerder is een breuk met afgelopen seizoen. 'We wilden wat nieuws proberen', gaf Koller als uitleg over de beslissing die ook wat weg heeft van een afrekening.

Frei staat immers te boek als anti-Koller. De middenvelder behoort tot het kamp dat zich in december bij de inmiddels vertrokken sportief directeur Marco Streller en vervolgens ook voorzitter Bernhard Burgener beklaagde over de trainer. Het gebeurde achter de rug van Koller om.

De klachten leidden niet tot een wisseling van de wacht. Koller en Frei werken dan ook samen toe naar de Champions League-voorronde tegen PSV van 23 juli. De aanvoerdersband kan dit seizoen nog wel om de arm van Frei komen. Hij vormt met Eder Balanta, Zdravko Kuzmanovic en Eray Cömert de spelersraad van FC Basel. 'Als een van de drie aanvoerders wegvalt, dan een van dit kwartet de band krijgen', vertelde Koller. Zodoende kon het gebeuren dat Frei woensdag in het vriendschappelijke duel met 1860 München (5-1 zege) de rol van aanvoerder had. Waarschijnlijk voor de laatste keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.