Trainer Köln kwetst Podolski met afpakken band

1. FC Köln heeft een groot risico genomen door Lukas Podolski (26) zijn band af te pakken. Het clubicoon is door trainer Ståle Solbakken en technisch directeur Volker Finke medegedeeld dat hij zijn aanvoerdersband moet afstaan aan verdediger Pedro Geromel.

Trainer Köln kwetst Podolski met afpakken band

Solbakken, sinds dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer van 1. FC Köln, wees tijdens de voorbereiding per duel een andere captain aan, onder wie Geromel, Kevin Pezzoni en keeper Michael Rensing. Voor Podolski, sinds halverwege vorig seizoen aanvoerder in Keulen, was dit al een overduidelijke motie van wantrouwen. Als tweede aanvoerder is de keuze gevallen op Sascha Riether, nota bene onlangs overgekomen van VfL Wolfsburg.

Kicker meldt dat medespelers intussen vrezen dat Prinz Poldi door het afstaan van het aanvoerderschap ook aan motivatie zal verliezen. De aanvaller ervaart het besluit als een heuse degradatie én gezichtsverlies. Daarnaast zal vooral zijn relatie met Finke, alom gezien als initiatiefnemer van de captainwissel, naar het dieptepunt dalen.

Sinds Podolski in 2009 met veel bombarie was teruggekeerd van Bayern München, maakte hij de verwachtingen nimmer helemaal waar. Zijn populariteit in Keulen spreekt voor zich. Podolski had weliswaar een sterke tweede seizoenshelft met negen goals, maar Finke liet doorschemeren in Podolski te weinig een teamleider te zien. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's