Trainer FC Sheriff sluit zich aan bij Oekraïense leger

Reacties

Yuriy Vernydub slaagde er eerder dit seizoen nog in om met FC Sheriff in de Champions League te winnen van Real Madrid. Een half jaar later maakt de trainer op een heel andere manier indruk. De geboren Oekraïner is teruggekeerd naar zijn land om mee te vechten tegen de Russen, die Oekraïne vorige week binnenvielen.

Trainer FC Sheriff sluit zich aan bij Oekraïense leger

Verschillende Oekraïense media maken er melding van dat Vernydub maandag is aangekomen in Oekraïne. Ook dook er een foto op van de trainer van FC Sheriff in een legeruniform. Na de wedstrijd van afgelopen donderdag in de Europa League tegen Sporting Braga (2-0 nederlaag) kondigde Vernydub al aan dat hij zijn land wilde helpen.

'Ik ben geboren in Oekraïne en ik ben trots op de mensen die ons land verdedigen', zei Vernydub. 'Ik heb een vrouw, twee kinderen en twee kleinkinderen, broers en zussen. Ik hoop dat het goed met ze gaat en dat deze oorlog hen niet raakt. Zodra ik terugkeer in Moldavië, vraag ik toestemming om naar mijn familie terug te keren. Als ze mijn hulp nodig hebben, wil ik er zijn.'

Vernydub kwam maandag aan in Zaporizhzhia, waar hij in een legeruniform op de foto werd gezet. De Oekraïense premier Volodymyr Zelensky riep eerder op dat in Oekraïne geboren mannen zich melden om hun land te verdedigen, ook als ze in buurlanden woonachtig zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.