Trainer Booy ziet in Boukhari geen leider meer

Nourdin Boukhari is niet meer in het bezit van de aanvoerdersband van Sparta Rotterdam. Trainer Foeke Booy geeft voortaan de voorkeur aan Sander Westerveld.

Trainer Booy ziet in Boukhari geen leider meer

De Marokkaanse international maakt de laatste weken een mindere periode door, voor Booy aanleiding om Boukhari enigszins te ontlasten. Westerveld is nu de rest van dit seizoen aanvoerder, met reservedoelman Harald Wapenaar als vice-aanvoerder.

'Boukhari is geen leiderstype, maar heeft wél verantwoordelijkheidsgevoel', aldus Booy in het Algemeen Dagblad. 'Ook hij trekt zich de situatie van Sparta erg aan. Laat hem eerst maar weer eens in zijn spel komen.'

Wapenaar wil zijn na dit seizoen aflopende contract bij Sparta graag verlengen. 'Ik wil graag door bij deze club', aldus de 37-jarige Wapenaar tegen RTV Rijnmond. 'Door een blessure ben ik weliswaar mijn basisplaats kwijtgeraakt, maar Sparta is een mooie club waar ik nu ruim een jaar speel en graag langer zou blijven.'

Overigens kan Booy komende zondag voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap vrijwel zeker weer eens over een volledig fitte selectie beschikken. Het herstel van de geblesseerde aanvallers Yuri Rose en Edouard Duplan verloopt voorspoedig. Bovendien keert Danny Schenkel terug van een schorsing.

Bekijk hier al onze video's