Touré neemt het op voor Sterling: 'Zou juist erg blij zijn met dit gedrag'

Reacties

Volgens Yaya Touré had bondscoach Gareth Southgate zijn sterspeler Raheem Sterling beter moeten beschermen na het incident met Joe Gomez. De Ivoriaan vindt dat zijn voormalige Manchester City-collega ten onrechte een storm van kritiek op zich af heeft gekregen.

Touré neemt het op voor Sterling: 'Zou juist erg blij zijn met dit gedrag'
© Pro Shots

De gemoederen liepen zondag hoog op bij de topper tussen Liverpool en Manchester City. Op bezoek bij zijn oude club was met name Sterling gefrustreerd en het kwam ook tot een opstootje met Gomez. Dat kreeg maandag een vervolg toen de twee elkaar troffen bij de nationale ploeg. De City-aanvaller zocht opnieuw de confrontatie met de verdediger, bij wie nu een aardige schram op zijn gezicht te zien is. Bondscoach Southgate bracht de ruzie via een statement van de FA naar buiten en maakte direct bekend Sterling als gevolg van zijn gedrag te zullen passeren voor de interland tegen Montenegro donderdagavond.

Door zelf de publiciteit te zoeken met het incident heeft Southgate het incident opgeblazen volgens Touré. 'Ik kan me voorstellen dat Pep Guardiola daar ook teleurgesteld over is', zegt de 36-jarige Ivoriaan bij een interview met Sky Sports. 'Raheem is nog jong en lerende. Als een speler zich zo zou gedragen onder mij, boos zijn en zijn emoties tonen, dan zou ik juist erg blij zijn met dit gedrag. Het betekent dat hij echt wil winnen en presteren, dat is het belangrijkste.'

Volgens Touré heeft Sterling het bovendien al moeilijk genoeg. De 24-jarige buitenspeler geldt in de Engelse voetbalwereld als een pionier bij de strijd tegen racisme. 'Hij heeft al zoveel druk op zijn schouders, moet omgaan met het racisme en werd op Anfield dan bovendien uitgejouwd vanwege zijn verleden daar. Dat kan invloed op hem hebben. De manager moet zich daar dan eigenlijk niet mee bemoeien', aldus de man die tussen 2010 en 2018 onder contract stond bij The Citizens.

De routinier is momenteel verbonden aan Qingdao Haunghai, maar in China loopt zijn contract binnenkort af. Touré sluit een terugkeer in Engeland niet uit. Hij meent nog minstens één seizoen op topniveau te kunnen presteren: 'In Europa wordt vaak op een bepaalde manier naar leeftijden gekeken, maar die doen er niet toe. Het ligt eraan welke club interesse heeft en wat de doelstellingen zijn. Ik wil niet solliciteren. Laat ze me maar een kans geven en dan zien we wel. Ik wil pas stoppen op het moment dat ik er klaar voor ben. Het gaat niet om de mensen die je aanpraten te stoppen, het moet uit mijn eigen hart komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.