Ruzie of niet: Engelse selectie blijft één grote familie, volgens Southgate

Reacties

Het was een week om van te smullen voor de Engelse tabloids. Eerst kregen Raheem Sterling en Joe Gomez ruzie tijdens Liverpool – Manchester City, vervolgens vlogen de twee elkaar bij het nationale elftal in de haren tijdens de lunch in de spelerskantine. Bondscoach Gareth Southgate suste de boel en wil van een gespannen sfeer niets weten.

Ruzie of niet: Engelse selectie blijft één grote familie, volgens Southgate
© Pro Shots

Via de Engelse voetbalbond had Southgate al gereageerd op het voorval, maar enkele uren later kreeg de Engelse pers zelf de kans om vragen te stellen aan de coach. Sterling wordt donderdag, als Engeland tegen Montenegro speelt, buiten de selectie gehouden en Gomez verscheen op de openbare training met een kras onder het rechteroog (zie foto onder). Genoeg stof voor een interessante persconferentie.

© Pro Shots

'We zijn als een familie', opende Southgate zijn relaas over de goede sfeer binnen zijn selectie. 'Het belangrijkste binnen een familie is communicatie en werken aan problemen. Ik hou van al mijn spelers.' Sterling bood al publiekelijk zijn excuses aan en is er dus niet bij als Engeland speelt tegen Montenegro.

Southgate heeft een weldoordachte beslissing gemaakt. 'Je moet een oplossing vinden die werkt voor heel de groep', legde de bondscoach uit. 'Het is een dunne lijn tussen goed en slecht, zeker in de omgang met spelers. Ik zal echt niet altijd de juiste keuzes maken, maar dit voelde als de juiste beslissing.'

Voor Sterling is de zoveelste keer dat hij op negatieve wijze in de Engelse tabloids komt. De sensatiekranten schreven eerder al over hoe de aanvaller van Manchester City zijn vrije tijd indeelde, dat hij te laat thuiskwam voor een belangrijke wedstrijd en Sterling werd heel snel beschuldigd toen de tabloids zagen dat de Engelsman een tatoeage van een geweer op zijn been had.

Er werd al geschreven over de verheerlijking van geweld en moord, maar het bleek om een herdenkingstatoeage te gaan, ter nagedachtenis aan de overleden vader van Sterling. Hij heeft op de voorpagina van The Sun gestaan terwijl hij lurkte aan een oranje ballon, of een foto van hem ging vergezeld met de teksten als I'm so sorry en Don't be so greedy, doelend op de vastgelopen contractonderhandelingen tussen Liverpool en Sterling, die naar verluidt een te hoog salaris eiste.

Sterling krijgt zondag weer een kans om zijn voeten te laten spreken. Dan is Engeland mogelijk al zeker van deelname aan het EK in 2020. Donderdag kan tegen Montenegro al kwalificatie worden veiliggesteld, in de duizendste interland in de historie van Engeland. Zondag is Kosovo de tegenstander in wat de laatste groepswedstrijd is voor de Engelsen.

EK-kwalificatie

Stand EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
3
Kosovo
8
3
2
3
13-16
-3
11
4
Bulgarije
8
1
3
4
6-17
-11
6
5
Montenegro
8
0
3
5
3-22
-19
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.