Touré: 'Natuurlijk was Guardiola boos'

Reacties

De nederlaag in de topper tegen Liverpool heeft de jaarwisseling van Pep Guardiola behoorlijk verpest. Dat bevestigde Yaya Touré, nadat de Spaanse manager volgens Engelse media zijn woede een uur na het laatste fluitsignaal had geuit.

Touré: 'Natuurlijk was Guardiola boos'

Guardiola zou zijn hart in gesprek met landgenoot en technisch directeur Txiki Begiristain wild gebarend hebben gelucht. De 44-jarige tacticus sloeg enkele keren met zijn vuist in zijn andere hand om aan te geven dat zijn ploeg de agressie en de mentale kracht mist om het door hem geliefde spelletje te spelen. Daardoor legde City het op oudejaarsdag af tegen Liverpool en is de achterstand op koploper Chelsea opgelopen tot tien punten.

'Natuurlijk was de manager boos in de rust', vertelt Toure in Engelse media. 'Als je op die manier achterstaat en Liverpool de betere ploeg is, dan is het in de kleedkamer geen vrolijke boel. Het was teleurstellend, natuurlijk is hij dan boos', aldus de Ivoriaanse middenvelder, die eerder met Guardiola samenwerkte in Barcelona en niet altijd even goed overweg kon met de oud-international.

Het frustreert Guardiola dat het nog niet is gelukt zijn bij Bayern München en Barcelona zo succesvolle filosofie in de praktijk te brengen bij City. 'We moeten in sommige situaties beter reageren. Zolang dat niet gebeurt, zal hij elke keer boos worden', weet Touré, die de laatste tijd weer basisspeler is. 'We moeten erkennen dat Liverpool goed speelde en de drie punten verdiende, maar wij kunnen hiervan leren en van wat de trainer heeft gezegd.'

Guardiola gaf de hoop op de titel zaterdagavond nog niet op. Ook Touré ziet nog kansen in aanloop naar de thuiswedstrijd van maandag tegen Burnley (16.00 uur). 'We willen het gat met Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur niet nog groter laten worden, dus we moeten reageren. We geven het nog niet op, we blijven er tot het einde voor knokken. Alles is mogelijk in voetbal. We moeten erin blijven geloven. Natuurlijk wordt het lastig, maar we hebben er de ploeg voor om iets neer te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.