Tottenham swingt bij start seizoen, fraaie rentree voor Bournemouth

Reacties

Tottenham Hotspur is zaterdag op uitstekende wijze begonnen aan het seizoen in de Premier League. De formatie van manager Antonio Conte won met ruime cijfers van Southampton. AFC Bournemouth beleefde een succesvolle rentree op het hoogste niveau.

Tottenham swingt bij start seizoen, fraaie rentree voor Bournemouth
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
4 - 1
Southampton
Southampton

Na Arsenal en Liverpool was het zaterdagmiddag de beurt aan Tottenham aan het nieuwe seizoen te beginnen. Dat deden de Londenaren aanvankelijk niet zo goed, want Southampton kwam al na twaalf minuten op voorsprong. Moussa Djenepo gaf de bal na een afgeslagen kopbal voor en James Ward-Prowse volleerde knap raak. Spurs stelde echter al snel orde op zaken. Ryan Sessegnon maakte zijn eerste goal in dienst van Tottenham door op aangeven van Dejan Kulusevski bij de tweede paal raak te koppen.

Tien minuten later volgde ook de voorsprong voor Tottenham en weer scoorde de thuisploeg met een kopbal. Heung-min Son gaf de voorzet vanaf de linkerkant en Eric Dier zorgde er met een slim tikje met zijn hoofd voor dat het 2-1 werd. In de tweede helft liep Tottenham verder uit. Southampton-verdediger Mohammed Salisu tikte de bal ongelukkig in eigen doel na een pass van Emerson Royal, die kort daarna de assist gaf op de 4-1 van Kulusevski.

Newcastle United
Newcastle United
2 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Na de degradatiezorgen van vorig seizoen en de uitstekende tweede seizoenshelft die volgde, wil Newcastle United dit seizoen de volgende stap zetten. De club is na de overname vanuit Saoedi-Arabië hyperambitieus en begon zaterdag met een overwinning aan het seizoen. Het gepromoveerde Nottingham Forest had niet veel te vertellen op St. James' Park, maar hield nog wel lang stand.

Pas na een klein uur opende Newcastle de score op fantastische wijze. Verdediger Fabian Schär kwam mee naar voren en stoomde op met de bal. Aangezien de defensie van Forest hem geen strobreed in de weg legde, besloot hij uit te halen. Zijn kiezelharde schot vloog in de rechterhoek en betekende de 1-0 voor Newcastle. Callum Wilson maakte met de 2-0 na 78 minuten een einde aan alle twijfels.

AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
2 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Bournemouth beleefde een fijne rentree in de Premier League. De gepromoveerde club won van het Aston Villa van manager Steven Gerrard, mede dankzij een pijlsnelle goal van Jefferson Lerma. Na één minuut en 56 seconden lag de bal al in het net. Nadat een kopbal uit een corner geen doel trof, kreeg Lerma de bal voor zijn voeten en haalde hij met succes uit. In de tweede helft verdubbelde Bournemouth de score via Kieffer Moore.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leeds United
Leeds United
2 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Leeds United bleef vorig seizoen ternauwernood in de Premier League, maar won zaterdag wel van de nummer tien van vorig seizoen. Wolverhampton Wanderers kwam nog wel op voorsprong via Daniel Podence, maar ging daarna alsnog ten onder. Rodrigo bracht de stand weer in evenwicht en Brendan Aaronson werd het na rust 2-1. Aaronson werd later in de tweede helft vervangen voor Crysencio Summerville. Luis Sinisterra was er vanwege een blessure nog niet bij aan Leeds-zijde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.