Tottenham nog niet sterk genoeg: winterse transferactie wordt verwacht

Reacties

Tottenham Hotspur heeft dit kalenderjaar al flink geïnvesteerd in de selectie, maar voor Antonio Conte is het nog niet voldoende. De coach meent dat zijn ploeg niet sterk genoeg is om op meerdere fronten succesvol te kunnen zijn en de technische leiding is het, volgens de kranten, met hem eens.

Tottenham nog niet sterk genoeg: winterse transferactie wordt verwacht
© Pro Shots

Tottenham haalde in januari Rodrigo Bentancur en Dejan Kulusevski op bij Juventus en in de zomer werd de knip getrokken voor onder meer Richarlison, Cristian Romero (werd al gehuurd) en Yves Bissouma. De ploeg van Conte presteert prima: in de Premier League staat Tottenham derde en in de Champions League is het de koploper in Groep D. Maar Conte kijkt verder dan dat.

Zondag verloor Tottenham thuis van Newcastle United, nadat het een paar dagen daarvoor ook al fout was gegaan bij Manchester United. 'Ik kan geen wonderen verrichten', verzuchtte Conte afgelopen weekend. 'Met deze groep kan ik het me niet veroorloven om drie of vier spelers te missen.' De coach hoopt dat daar in januari werk van wordt gemaakt.

'Ik denk dat de mensen binnen de club heel goed weten dat het belangrijk is om in januari weer goede spelers binnen te halen', zei Conte dinsdag op zijn persconferentie. De kranten springen daar direct op in: de London Evening Standard heeft begrepen dat Tottenham zich in de komende transferwindow opnieuw zal gaan roeren op de transfermarkt. Er is geld beschikbaar om Conte gelukkig te maken; de technische leiding vindt ook dat Tottenham nog sterker moet worden.

Conte vindt wel dat hij op papier genoeg spelers heeft, maar het probleem is volgens de Italiaan dat de wisselspelers niet goed genoeg zijn. Hij wil er dus geen spelers extra bij; hij wil spelers gaan vervangen. Bryan Gil, Japhet Tanganga en Pape Matar Sarr worden genoemd als kandidaten om ruimte te maken in de kleedkamer van Tottenham, dat woensdag in de Champions League tegen Sporting Portugal speelt.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Tottenham Hotspur
6
3
2
1
8-6
+2
11
2
Eintracht Frankfurt
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Sporting Lissabon
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Olympique Marseille
6
2
0
4
8-8
0
6
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.