Tottenham laatste debutant in Champions League

Net als FC Twente maakt Tottenham Hotspur zich op voor de eerste kennismaking met de Champions League. De twee debutanten treffen bij de loting in Monaco vier andere lotgenoten.

Tottenham laatste debutant in Champions League

FC Twente was met het veroveren van de Eredivisie-titel al verzekerd van een debuut in de Champions League. Ook de Turkse kampioen Bursaspor kon zich al vóór de zomer richten op zijn eerste optreden op het hoogste Europese podium. Afgelopen dinsdag en woensdag voegden de landskampioenen MSK Zilina (Slowakije) en Hapoel Tel-Aviv (Israël) zich bij dat gezelschap.

Een van de meest aansprekende debutanten meldde zich als laatste voor het hoofdtoernooi. Tottenham Hotspur, dat zich als nummer vier in de Premier League kwalificeerde voor de voorronde, poetste woensdagavond op eigen veld de opgelopen achterstand weg. Young Boys verloor op White Hart Lane met 4-0, mede dankzij drie treffers van Peter Crouch (foto).

'Dit is een club met een Europese traditie, zoals onder de vermaarde Bill Nicholson', refereerde manager Harry Redknapp aan een van voorgangers, die in zijn zestien jaar op White Hart Lane in de jaren zestig en zeventig Europese successen boekte. 'Ik plaats mezelf niet naast hem en zal dat ook nooit doen. Maar het is fantastisch voor de club dat we weer op dit podium actief zijn.'

Sporting Braga ging Tottenham Hotspur dinsdag voor. De Portugese club verraste Sevilla en bereikte daarmee ook voor het eerst in de geschiedenis de groepsfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen