Tottenham komt dankzij Kane met schrik vrij tegen Aston Villa

Reacties

Tottenham Hotspur heeft de eerste wedstrijd van het seizoen in de Premier League gewonnen. Het gepromoveerde Aston Villa hield lang hoop op een stunt, maar moest in de slotfase toch buigen nadat Harry Kane het op zijn heupen kreeg.

Tottenham komt dankzij Kane met schrik vrij tegen Aston Villa
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Tottenham sloeg op Deadline Day nog toe op de transfermarkt met de komst van Ryan Sessegnon en Giovani Lo Celso. Toch gaf Aston Villa als promovendus veel meer geld uit aan nieuwe spelers, namelijk 148 miljoen euro. De naar de Premier League teruggekeerde club wilde de selectie een flinke kwaliteitsinjectie geven. Onder anderen Anwar El Ghazi werd vastgelegd na eerder gehuurd te zijn van Lille. De Nederlandse aanvaller stond in de basis tegen Tottenham.

De start tegen Spurs was in ieder geval uitstekend, want al na negen minuten lag de bal in het doel. De defensie van de thuisploeg had geen antwoord op een dieptepass van Tyrone Mings. John McGinn nam de bal aan en verschalkte keeper Hugo Lloris. Villa hield daarna lang stand en zag Kane vlak voor rust over het doel schieten. Na rust werkte Moussa Sissoko de bal naast en hoopte Villa een strafschop te krijgen nadat McGinn naar de grond ging. Na inmenging van de VAR ging de bal echter niet op de stip.

Tottenham kwam met nog ruim een kwartier te gaan toch op gelijke hoogte. Keeper Tom Heaton had nog een antwoord op een inzet na een voorzet van invaller Christian Eriksen, die genoegen moest nemen met een plek op de bank. Heaton was vervolgens kansloos op een harde pegel van Tanguy Ndombele, een andere zomerse aankoop van Spurs. Hij kwam voor zestig miljoen euro over van Olympique Lyon en zag het vervolgens ook nog 2-1 worden. Jack Grealish verspeelde de bal en een schot van Erik Lamela werd geblokt.  Kane kreeg de bal daardoor voor zijn voeten en hij haalde uit om Spurs op voorsprong te zetten. De spits maakte er in de extra tijd op aangeven van Sissoko ook nog 3-1 van.

Over een week wacht Tottenham meteen een flinke test in de Premier League met een bezoek aan kampioen Manchester City. Villa ontvangt op zaterdag AFC Bournemouth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.