Tottenham is te lief voor zakelijk ManU

Manchester United heeft dankzij de 2-1 zege op Tottenham Hotspur de tweede plaats in het Premiership verstevigd én zorgde ervoor dat Chelsea later op de dag het kampioenschap nog niet kan vieren. Op White Hart Lane drong de thuisploeg het meeste aan, maar de gasten waren veel doortastender.

Tottenham is te lief voor zakelijk ManU

Hét voorbeeld van dat beslissende verschil was het eerste doelpunt van ManU. Daar waar Tottenham al een paar kansen in al zijn enthousiasme om zeep had geholpen, sloeg de ploeg van Alex Ferguson direct toe. Ruud van Nistelrooy stuurde Cristiano Ronaldo weg, de Portugees zette hard en scherp voor en Wayne Rooney was bij de tweede paal attent om binnen te werken.

Na de vroege tegenvaller bewees Young-Pyo Lee zijn ploeg een slechte dienst. De linksback van Tottenham verspeelde de bal uiterst knullig aan Ji-Sung Park, zijn landgenoot en voormalig ploeggenoot bij PSV. Park bediende direct Rooney en de Engelse international had geen moeite om Paul Robinson opnieuw te kloppen: 0-2.

Spurs gaf ook na rust niet op en bleef het doel van Edwin van der Sar opzoeken. Op eigen kracht creëerden Martin Jols mannen geen echt grote kansen, daarvoor was de laatste pass telkens niet zuiver genoeg. Toch kwam de aansluiting er. Van der Sar schatte een hoekschop totaal verkeerd in waarna Jermaine Jenas uit de kluts wist te scoren.

Van Nistelrooy vergat het duel daarna definitief te beslissen. Hij kreeg twee dotten van kansen. Eerst ontsnapte hij op het randje van buitenspel. Van Nistelrooy passeerde Robinson maar deed dat zo ruim dat Tottenham nog kon ingrijpen. En vlak voor tijd trof hij van dichtbij de paal.

Door de zwaarbevochten overwinning volgt Man United op zes punten van Chelsea, dat thuis tegen Everton weer kan uitlopen. Het gat dat United met Liverpool sloeg, bedraagt ook zes punten. Beide teams hebben nog drie duels te gaan. Tottenham moet met lastige tegenstanders als Arsenal en Bolton Wanderers oppassen de vierde plaats niet te verspelen.

Bekijk hier al onze video's