Tottenham Hotspur raakt maar niet verlost van Wembley-vloek

Reacties

Tottenham Hotspur is er zaterdag niet in geslaagd de burcht van Swansea City te overmeesteren. De Londenaren bleven steken op 0-0 en staan daardoor na vijf speelrondes al op zeven verliespunten in de Premier League.

Tottenham Hotspur raakt maar niet verlost van Wembley-vloek

Bij Tottenham Hotspur keerde Dele Alli terug in de basis nadat hij het midweekse Champions League-treffen met Borussia Dortmund moest missen door een Europese schorsing. In dat duel boekten de Londenaren eindelijk een zege op Wembley, het tijdelijke onderkomen door de verrijzenis van een nieuw stadion.

De ploeg van Mauricio Pochettino was er veel aan gelegen om ten koste van Swansea City definitief een einde te maken aan de 'vloek van Wembley'. De bezoekers, met Mike van der Hoorn in de basis maar met Leroy Fer en Luciano Narsingh op de bank, werden in de beginfase overlopen. De Londenaren vertaalden het overwicht echter in weinig mogelijkheden tegen het defensief opererende Swansea City. Doelman Lukasz Fabianski van de bezoekers hoefde voor rust alleen in actie te komen om een vrije trap van Harry Kane te keren.

Diezelfde Kane liet de Spurs-fans tien minuten na de hervatting bijna juichen; zijn inzet raakte de lat. Veel meer mogelijkheden gaf Swansea City, waar Fer na een uur Renato Sanches afloste, echter niet prijs. Aan schoten geen gebrek bij Tottenham, wel aan uitgespeelde kansen. De formatie uit Wales had de organisatie uitstekend op orde en kende het geluk dat Fabianski er stond als de defensie even werd verrast. In de slotfase smeekten de Spurs-fans tevergeefs om een strafschop na een vermeende overtreding op Serge Aurier.

Zo staat Tottenham, waar Fernando Llorente nog inviel tegen zijn oude club, na vijf duels op slechts acht punten, vijf minder dan koploper Manchester City. De ploeg van Pochettino won vorig seizoen zeventien van de negentien thuiswedstrijden en staat nu na drie thuiswedstrijden op twee remises en een nederlaag. Swansea City bezit vijf punten en bezet daarmee een plaats in de onderkant van de middenmoot.

Bekijk hier de stand in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.