Tottenham Hotspur mag blijven hopen op CL-ticket

Tottenham Hotspur blijft in een felle strijd met Arsenal verwikkeld om de vierde plek in de Premier League. Tottenham klopte Stoke City met moeite.

Tottenham Hotspur mag blijven hopen op CL-ticket

Stoke City kwam al na drie minuten op voorsprong. De altijd opportunistisch spelende ploeg dankte Steven N'Zonzi voor de vlotte start. De Fransman kopte een vrije trap van Charlie Adam fraai in. Ruim een kwartier later bracht Clint Dempsey Tottenham op gelijke hoogte. Hij profiteerde op schitterende wijze van een misverstand in de Stoke-defensie door van ruim dertig meter in een leeg doel te scoren.

In een onvriendelijke eerste helft had Tottenham een licht overwicht, maar de dode speelmomenten zorgden voor gevaar voor het doel van Hugo Lloris. Twee minuten na rust ontving Adam zijn tweede gele kaart na een overtreding op Jan Vertonghen. Vanaf dat moment was Tottenham heer en meester op het veld.

Met Moussa Dembélé als extra aanvaller zette de ploeg van manager André Villas-Boas nog een keer aan. Emmanuel Adebayor maakte acht minuten voor tijd de verlossende goal. Door de winst heeft Tottenham nu twee punten voorsprong op Arsenal.

Concurrent Arsenal kwam dit weekend niet in actie. Komende dinsdag ontvangt de Londense formatie bekerwinnaar Wigan Athletic. Op de slotdag speelt Tottenham thuis tegen Sunderland. Arsenal gaat nog op bezoek bij Newcastle United.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen