Tottenham bezweert crisis met zege bij Tromsø IL

André Villas-Boas heeft met Tottenham Hotspur een welkome overwinning geboekt in de Europa League. De ploeg van de Portugese manager was met 2-0 te sterk bij Tromsø IL en is daardoor groepswinnaar.

Tottenham bezweert crisis met zege bij Tromsø IL

Ondanks de 120 miljoen euro aan aankopen in de afgelopen transferperiode bezetten The Spurs na twaalf wedstrijden teleurstellend de negende plaats in de Premier League. Afgelopen zondag ging de ploeg van Villas-Boas met liefst 6-0 onderuit bij Manchester City, waardoor de druk verder toenam. Tottenham kon een overwinning op Tromsø IL dus goed gebruiken, maar in Noorwegen ging het niet eenvoudig voor de moeizaam scorende club uit Noord-Londen.

Pas na ruim een uur viel de 0-1, maar daarbij kregen de bezoekers hulp van Adnan Causevic. Die passeerde zijn eigen doelman. Een kwartier voor tijd bepaalde voormalig Willem II- en AZ-speler Moussa Dembélé (foto) de eindstand op 0-2. Ook zijn landgenoten Nacer Chadli (ex-FC Twente) en Jan Vertonghen (ex-Ajax) kregen speeltijd in het Alfheim Stadion.

Door de zege heeft Tottenham Hotspur nu vijftien punten uit vijf duels, waardoor het als eerste eindigt in Groep K van de Europa League. Eerder op de avond verzekerde uit deze poule ook FC Anzhi zich van een plek in de knock-outfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen