Totale chaos bij AZ-opponent Cluj: vechtpartij en ontslagen na nederlaag

Reacties

AZ werd vrijdag bij de loting voor de Conference League gekoppeld aan CFR Cluj en bij de Roemenen is het op z'n zachtst gezegd onrustig. Cluj strandde net als de Alkmaarders in de play-offs van de Europa League, waarna de bom barstte bij de club.

Totale chaos bij AZ-opponent Cluj: vechtpartij en ontslagen na nederlaag
© Imago

De kans dat Cluj de groepsfase van de Europa League zou bereiken was al niet zo groot na de 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. Ook in de return waren de Serviërs te sterk. Cluj stond al na vier minuten op een achterstand, verloor uiteindelijk met 1-2 en raakte Jonathan Rodríguez kwijt na een rode kaart. Na de wedstrijd volgde de ene na de andere verbazingwekkende gebeurtenis.

Eigenaar Ioan Varga van Cluj besloot namelijk om trainer Marius Sumudica, zijn complete staf én clubvoorzitter Marian Copilu de laan uit te sturen. Varga was dusdanig woest over de uitschakeling van Cluj en dus het mislopen van de Europa League dat hij schoon schip wilde maken.

Daar bleef het niet bij, want in de nacht kwamen beelden naar buiten van een vechtpartij in de catacomben van het stadion van Cluj. Volgens Roemeense media waren fysiotherapeuten Viorel Boncoi en Radu Pralea en huisjurist Ioan Ivascu daarbij betrokken. Eigenaar Varga zou zijn eigen beveiligers naar de catacomben hebben gestuurd. Niet om tussenbeide te komen, maar om mee te vechten. Enkele spelers hielpen de politie uiteindelijk om de boel te sussen. Er is een onderzoek naar de vechtpartij gestart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het werd daarna weer even rustig in Cluj, tot trainer Sumudica vrijdagochtend terugkeerde op de club. Het ontslag van de oefenmeester werd door de club niet officieel bevestigd in een persbericht. Sterker nog, Sumudica leek helemaal niets af te weten van een eventueel vertrek. Eenmaal bij het stadion aangekomen stond de trainer echter voor een dichte poort. In de parkeergarage van Cluj moest hij vervolgens zijn spelers bijpraten. Een van die spelers is Anas Tahiri, die vorig seizoen nog speelde bij RKC Waalwijk.

'Ik heb gewoon een trainingsschema gemaakt voor vandaag', liet de verbijsterde trainer weten aan de Roemeense pers. 'Niemand heeft me gebeld. Ik ben naar de club gegaan en ik mocht niet naar binnen. Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Naar mijn weten heb ik hier gewoon een contract. Ik zal niet opstappen. We staan bovenaan in de competitie en gaan de Conference League in.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sumudica, die pas sinds juni werkzaam is bij Cluj keerde gedesillusioneerd terug naar huis. Hij ging er wel van uit dat hij zaterdag weer het trainingsveld op mocht. 'We moeten ons klaarmaken voor de volgende wedstrijd teen FCSB. We gaan het zien. De club heeft nu geen jurist en geen voorzitter meer. Of ik nog gebeld word, weet ik niet. Ik zou niet eens weten wie me moet bellen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.