Torres verlaat jeugdliefde Atlético en zoekt heil ergens anders

Reacties

Fernando Torres heeft aangekondigd dat hij zijn jeugdliefde Atlético Madrid na dit seizoen verlaat. De 34-jarige spits sluit hiermee zijn tweede periode bij Los Rojiblancos af.

Torres verlaat jeugdliefde Atlético en zoekt heil ergens anders

Torres maakte in 2001 als zeventienjarige zijn debuut in de hoofdmacht van Atlético Madrid. In het seizoen 2007/08 verruilde hij de Spaanse club voor een avontuur bij Liverpool. Bij The Reds speelde de aanvaller de pannen van het dak, waarna hij voor bijna zestig miljoen euro de overstap maakte naar Chelsea. Met The Blues won Torres de Champions League, maar persoonlijk kende de Spanjaard mindere successen bij de Londenaren.

Na een periode bij AC Milan keerde hij terug bij Atlético. Trainer Diego Simeone geeft echter regelmatig aan andere spelers de voorkeur, wat Torres deed besluiten om de Spaanse hoofdstad te verlaten. 'Het was geen gemakkelijke beslissing', liet El Niño weten aan Marca.

Torres is echter niet van plan zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen. 'Het is erg moeilijk om voor de tweede keer vaarwel te zeggen', vervolgde Torres. 'Het was mijn bedoeling om mijn carrière hier af te sluiten, maar ik wil graag nog twee, drie of misschien wel vijf jaar doorvoetballen.'

Altijd welkom
Atlético-president Enrique Cerezo heeft gereageerd op de aankondiging van Torres. 'Fernando is een legende bij deze club en we hebben altijd gezegd dat de keuze aan hem was wat hij wilde doen met zijn toekomst. Ik kan hem alleen maar bedanken voor alles dat hij ons gegeven heeft. De deur staat hier altijd open voor hem, wat hij ook besluit te gaan doen na zijn loopbaan', aldus de bestuurder op de clubsite.

Atlético sluit het seizoen op 20 mei af met een thuiswedstrijd tegen Eibar. Torres krijgt dan een groots afscheid, zo heeft de club toegezegd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.