Torres neemt afscheid in stijl op magische Atlético-avond

Fernando Torres heeft zondagavond in stijl afscheid genomen bij Atlético Madrid. In zijn 345ste en laatste officiële duel voor de Madrilenen scoorde de Spanjaard twee keer.

Atlético en tegenstander Eibar speelden in hun slotduel nergens meer om en dus stond de wedstrijd in het Wanda Metropolitano volledig in het teken van Torres. De 34-jarige spits maakte onlangs bekend komende zomer te vertrekken bij zijn grote liefde en dus besloot de aanhang hem op gepaste wijze een laatste eerbetoon te bewijzen.

Trainer Diego Simeone had uiteraard een basisplaats ingeruimd voor Torres, maar de bezoekers leken het Atléti-feestje na een half uur ruw te verstoren. Kike García zette Eibar brutaal op 0-1, maar Atlético had slechts zeven minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. Ángel Correa werd de diepte in gestuurd en de Argentijn had oog voor de meegelopen Torres. Die schoof vervolgens zijn 117e officiële doelpunt voor Atlético binnen en bracht het thuispubliek daarmee op de banken.

Een kwartier na rust ging het pas echt los in Wanda. Diego Costa bediende Torres met een steekballetje, El Niño snelde tussen twee verdedigers door en passeerde doelman Marko Dmitrovic op lepe wijze. Torres stiftte de bal op subtiele wijze precies langs de keeper en zorgde daarmee voor een magisch moment in Madrid.

Eibar had de ruim vierhonderd kilometer lange trip naar de hoofdstad echter niet gemaakt om de rol van figurant te spelen. Atlético-verdediger Lucas Hernández pakte in de 63ste minuut zijn tweede gele kaart en zeven minuten later profiteerden de bezoekers van de numerieke meerderheid. Rubén Peña pegelde de bal kiezelhard in de bovenhoek: 2-2.

Met tien man kreeg Atlético de winnende treffer er niet meer in, maar dat kon de glans van de avond niet wegnemen. De ploeg van Simeone eindigt het seizoen als nummer twee van La Liga en als Europa League-winnaar.