Topvijf landgenoten: Drenthe, Zwaanswijk en Oost

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier volgt het overzicht van uitblinkende landgenoten van maandag 13 december.

Topvijf landgenoten: Drenthe, Zwaanswijk en Oost


<br /><br /> Club Hércules AlicanteDuel Hércules Alicante-Málaga 4-1Datum 12 december

Trainer Esteban Vigo sprak na afloop van 'de beste wedstrijd van het seizoen', en daarbij wees hij vooral op de tweede helft. Royston Drenthe leverde een bijdrage aan het succes van Hércules Alicante. De oud-Feyenoorder tekende uit een strafschop voor een 2-1 voorsprong, waarna zijn ploeg uitliep naar een 4-1 zege op Málaga.

Toch was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor Drenthe. De middenvelder incasseerde tegen Málaga zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor het laatste duel in 2010, tegen Racing Santander.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

De crisissfeer bij Hamburger SV groeit na de 4-2 thuisnederlaag tegen Bayer Leverkusen. De treffer van invaller Eljero Elia was een oranje lichtpuntje op de sombere zaterdagmiddag in Hamburg.

Met zijn treffer zette Elia zich weer de schijnwerpers. Dat kan belangrijk zijn voor als de transfermarkt weer opengaat. In Hamburg wordt er namelijk over gespeculeerd dat de aanvaller in de winterstop zijn heil elders gaat zoeken. Over een week, na het laatste competitieduel in 2010, zet Elia alles op een rijtje.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Veel scoort hij niet in Australië, maar het zijn wel doelpunten die belangrijk zijn voor Central Coast Mariners. Zowel in het uit- als thuisduel met North Queensland maakte Patrick Zwaanswijk de winnende treffer.

Zijn doelpunt zondag tegen Perth Glory was dit keer niet goed voor de drie punten, maar hij voorkwam in de slotfase wel een nederlaag voor Central Coast Mariners (1-1). Omstreden was de gelijkmaker wel, omdat er in de ogen van Glory een overtreding vooraf ging aan de voorzet waaruit Zwaanswijk raak kopte.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Galatasaray speelde zaterdag zijn laatste competitieduel in het Ali Sami Yen-stadion. Mede door toedoen van Hursut Meric eindigde het afscheid in een domper. Gençlerbirligi won bij de Turkse topclub met 2-0.

Meric, die halverwege het seizoen 2008/09 ADO Den Haag verruilde voor Gençlerbirligi, zette zaterdag al bijzonder snel de toon. De in Amsterdam geboren aanvaller opende binnen een minuut de score.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Lommel United zette een stap op weg naar promotie naar de Eerste Klasse. Naast Jeroen Ketting (dertien goals) speelt Jason Oost een belangrijke rol in het succes van de Belgische fusieclub.

De 28-jarige aanvaller bracht Lommel United zaterdag op een 2-1 voorsprong. De zevende treffer van het seizoen bleek genoeg voor de overwinning op op CV Visé, waarmee de koppositie werd verstevigd.


Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's