Toptransfer lonkt voor Schouten: Atalanta brengt bod uit bij Bologna

Reacties

Atalanta Bergamo heeft de interesse in Jerdy Schouten geconcretiseerd. De Champions League-deelnemer hoopt de 24-jarige middenvelder per direct over te nemen van Bologna en heeft inmiddels een officieel bod uitgebracht.

Toptransfer lonkt voor Schouten: Atalanta brengt bod uit bij Bologna

Schouten maakte in de zomer van 2019 de overstap van Excelsior naar Bologna en maakt in de Serie A een stormachtige ontwikkeling door. Dankzij zijn goede spel verscheen de Nederlander eerder dit jaar op de radar bij Oranje en dat is ook in Bergamo niet onopgemerkt gebleven. 

De nummer drie van vorig seizoen hoopt Schouten per direct over te nemen en heeft zich met een nog onbekend bod gemeld bij diens werkgever. Kiest de middenvelder voor een overstap naar Atalanta, dan komt hij landgenoten Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers tegen. Atalanta is ook nog altijd serieus geïnteresseerd in Teun Koopmeiners en heeft volgens Sky Italia al een persoonlijk akkoord met de aanvoerder van AZ. De clubs moeten er wel nog uitkomen. 

Schouten is een product uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag, maar brak door bij Telstar. Via Excelsior belandde hij twee jaar geleden bij Bologna. Schouten speelde tot op heden 57 officiële duels voor I Rossoblù en kwam daarin tot een doelpunt en drie assists.

Saillant detail is dat Atalanta Bergamo en Bologna zaterdagavond tegenover elkaar staan in de Serie A. De Roon en Schouten ontbreken vanwege een schorsing, Hateboer en Mitchell Dijks zijn geblesseerd. Bij de thuisploeg zit Lammers op de bank, bij de bezoekers hoopt Sydney van Hooijdonk op een invalbeurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.