Toptransfer in vrouwenwereld: Groenen voegt zich bij Martens in Parijs

Reacties

Jackie Groenen maakt een toptransfer naar Paris Saint-Germain. De 92-voudig international van Oranje komt over van Manchester United, waar ze sinds 2019 onder contract stond.

Toptransfer in vrouwenwereld: Groenen voegt zich bij Martens in Parijs
© Paris Saint-Germain

Groenen tekent voor drie jaar in Parijs en treft in de Franse hoofdstad een landgenoot. Lieke Martens staat sinds dit seizoen onder contract bij PSG, ze kwam transfervrij over van Barcelona.

Voor Groenen betaalt PSG een transfersom en dat gebeurt zeker niet zo vaak voor Nederlandse speelsters. Volgens de NOS en De Telegraaf gaat het om een bedrag van circa 150 duizend euro en dat zou een record zijn in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

'Dit is een belangrijke stap in mijn carrière', vertelt Groenen op de website van haar nieuwe werkgever. 'De eerste indruk is erg goed, iedereen is heel aardig tegen me. Ik ben heel erg blij dat ik nu bij een van de grootste clubs ter wereld speel.'

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is net begonnen, PSG zal in Olympique Lyonnais weer de grootste concurrent treffen. Vorig jaar doorbrak PSG een zegereeks door na veertien landstitels van Lyon kampioen te worden in Frankrijk. Vorig seizoen vervolgde Lyon echter zijn triomftocht door weer kampioen te worden.

Drie jaar geleden was Jackie Groenen te gast in de VI-rubriek Buiten de Lijntjes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.