Toptalent Ünder tekent in Rome en voegt zich bij Strootman en Karsdorp

Reacties

Het is Istanbul Basaksehir niet gelukt om toptalent Cengiz Ünder in Turkije te houden. De twintigjarige middenvelder wordt gezien als een van de grootste talenten van het land en ondanks een goede eindklassering in de Turkse competitie tekent hij twee dagen na zijn verjaardag een contract bij AS Roma. De Romeinen betalen vijftien miljoen euro voor de Turk.

Toptalent Ünder tekent in Rome en voegt zich bij Strootman en Karsdorp

Ünder beleefde afgelopen seizoen zijn debuut op het hoogste niveau van Turkije. Istanbul Basaksehir pikte de jongeling op in de 1. Lig en al snel werd Ünder een sterkhouder bij de stuntploeg. De linkspoot scoorde uiteindelijk zeven keer in de Turkse competitie, terwijl hij ook een aandeel had in het bekersucces van Istanbul Basaksehir. De club verloor uiteindelijk in de bekerfinale, maar speelt komend seizoen toch Champions League-voetbal na een mooie tweede plek in de competitie.

Voor AS Roma is viervoudig international Ünder één van de vele aankopen van deze transferzomer. Eerder werden bijvoorbeeld al Rick Karsdorp (Feyenoord) en Héctor Moreno (PSV) vastgelegd. Ook handelde de werkgever van Kevin Strootman met ploegen als Olympique Lyon (Maxime Gonalons), Internazionale (Juan Jesus) en Torino (Bruno Peres). AS Roma werd afgelopen seizoen tweede in de Serie A en is daardoor zeker van een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.