Toptalent Castillo kiest onverwachts voor langer verblijf bij Chelsea

Reacties

Juan Castillo heeft zijn contract bij Chelsea verlengd. De Nederlandse jeugdinternational geeft daarmee een vervolg aan zijn verblijf bij The Blues, waar hij al sinds 2016 voor speelt.

Toptalent Castillo kiest onverwachts voor langer verblijf bij Chelsea

Destijds kwam de multifunctionele linkspoot over van Ajax. Bij Chelsea hoopte hij zich vooral te ontwikkelen, maar drie jaar na zijn overstap heeft hij nog geen minuut in het eerste elftal gespeeld. 'Ze staan er niet om bekend dat hier makkelijk talent doorbreekt', vertelde het achttienjarige talent dit voorjaar aan VI. 'Ik ben hier ook niet naartoe gekomen met het idee dat ik ga doorbreken. Bij Chelsea probeer ik me vooral te ontwikkelen.'

Die uitspraken maken de contractverlenging van Castillo enigszins onverklaarbaar. Zeker gezien de eerdere mededeling dat hij Chelsea zou verlaten. Volgens het Italiaanse Tuttosport had het Juventus van voormalig Chelsea-trainer Maurizio Sarri hem al op het vinkentouw.

Met de jeugdelftallen van Chelsea won hij in 2018 de FA Youth Cup en het landskampioenschap. Daarnaast reikte hij met het Onder-18-team dat seizoen tot de finale van de UEFA Youth League, die verloren ging tegen Barcelona.

Castillo: 'Niet naar Chelsea gegaan met het idee daar door te breken'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.