Topscorer Van Weert krijgt beloning met prachtige transfer

Reacties

Tom van Weert (32) verruilt Volos FC per direct voor AEK Athene. Daarmee krijgt de Nederlander een beloning voor een geweldig seizoen in Griekenland.

Topscorer Van Weert krijgt beloning met prachtige transfer

Van Weert had het in het vorige voetbaljaar op zijn heupen bij Volos. Hij maakte liefst achttien goals en legde beslag op de topscorerstitel in de Griekse Super League. Van Weert tekent een contract voor twee seizoenen bij AEK, dat de komst van de Nederlander nog niet officieel bevestigd heeft. De verwachting is dat de hoofdstedelijke club dat spoedig doet.

In de eerste drie duels van dit seizoen scoorde Van Weert één keer. Volos kende een moeizame start en voerde al een trainerswissel door. Van Weert hoopte al dat zijn topseizoen een volgende stap op zou gaan leveren, maar van een transfer was het opmerkelijk genoeg nog niet gekomen. De Griekse topclubs hadden de spits logischerwijs wel in het vizier. In Griekenland verbaasde men zich er al over dat de topscorer van het vorige seizoen nog niet was weggepikt bij Volos. 

Aangezien de Griekse transferdeadline nog niet verstreken was, kon Van Weert nu alsnog verkassen. Op de website van Volos noemt de club de transfer 'een wens van Van Weert zelf'. De voormalige speler van FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen belandde vorig jaar via een avontuur bij het Deense Aalborg BK in Griekenland. Bij zijn komst en zeker na zijn spectaculaire start met tien goals in de eerste competitiehelft sprak hij al de hoop uit dat hij via Volos nog een stap kon maken. AEK Athene had zijn naam al in een vroeg stadium genoteerd nadat hij vorig seizoen met twee treffers Volos aan een 2-1 zege op AEK hielp.

AEK hoopt overigens ook de Franse rechtsback Djibril Sidibé vast te leggen. De voormalig international is transfervrij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.