Atlético Madrid heeft zaterdagavond met enige moeite Real Betis bedwongen. De ploeg van Diego Simeone meldt zich daardoor in de kopgroep van La Liga. Sevilla leed een thuisnederlaag.

Atlético Madrid
2 - 0
Real Betis Sevilla

Nu Barcelona en Real Madrid wat minder stabiel lijken dan in veel andere seizoenen ruikt Atlético zijn kans: zouden de Rojiblancos in 2021 na zeven jaar weer eens kampioen van Spanje kunnen worden? Dat ook Atlético nog zijn gebreken kent bleek tijdens de eerste vier speelrondes van La Liga (waarin twee keer werd gelijkgespeeld) en vooral midweeks bij de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (4-0 verlies).

Ook tegen Betis liep het niet van een leien dakje voor Atlético. De bezoekers waren in de beginfase dreigender, maar konden geen opening vinden. Vlak na rust kwam ze dat duur te staan. Marcos Llorente zette vanaf links een slalom in en de beul van Liverpool in het voorbije Champions League-seizoen rondde vanuit een zeer lastige hoek knap af.

Llorente nam daarmee de honneurs waar voor Luis Suárez, die in de eerste helft onder meer bij een één-tegen-één-situatie met doelman Claudio Bravo faalde: El Pistolero schoot naast. Na de hervatting stuitte de ex-speler van Barcelona enkele keren op de sluitpost van de bezoekers. Het leek zo een ongelukkige avond voor de grote zomeraanwinst te worden.

De goal van Atlético gooide de wedstrijd overigens helemaal open, aangezien Betis nu nog meer voor de aanval koos. Omdat de bezoekers werden gereduceerd tot tien man - Martín Montoya toucheerde de doorgebroken Yannick Carrasco - kwam een slotoffensief van Betis niet echt van de grond. In de blessuretijd was het vervolgens alsnog feest voor de eerder zo ongelukkig spelende Suárez, die goed voor de Betis-verdedigers kwam om een voorzet vanaf links binnen te werken. De Uruguayaan is met vier goals nu gedeeld topscorer.

Bekijk de goals van Atlético Madrid:

Sevilla
Sevilla
0 - 1
Eibar
Eibar

Eerder op de avond leed Sevilla een verrassende nederlaag tegen Eibar. De bezoekers triomfeerden nipt dankzij een treffer van Kike vlak voor rust. Op aangeven van Pape Diop schoot de aanvaller de bal in het dak van het doel. Ook het inbrengen van Luuk de Jong in de tachtigste minuut bood geen soelaas voor Sevilla, dat met zeven punten uit vijf wedstrijden niet bepaald flitsend van start is gegaan in La Liga. Karim Rekik kwam helemaal niet in actie bij de recordwinnaar van de Europa League.