Topscorer Gomis leeft zich uit bij monsterzege Galatasaray

Reacties

Bafétimbi Gomis is hard op weg om in zijn eerste seizoen bij Galatasaray topscorer van de Süper Lig te worden. De spits maakte zaterdag liefst vier doelpunten in de uitwedstrijd tegen Karabükspor: 0-7.

Topscorer Gomis leeft zich uit bij monsterzege Galatasaray

Gomis, die afgelopen zomer de overstap van Swansea City naar Galatasaray maakte, was verantwoordelijk voor vier van de eerste vijf goals van zijn ploeg. De 32-jarige spits schroefde zijn totaal voor dit seizoen daarmee op tot 24 treffers. Zijn achtervolger op de topscorerslijst, Burak Yilmaz van Trabzonspor, staat op achttien doelpunten.

De 0-5 voorsprong van Galatasaray stond al na ruim een halfuur op het scorebord. Thuisploeg Karabükspor had werkelijk niets te vertellen en Rotterdammer Garry Mendes Rodrigues zorgde met een knappe kopbal voor de 0-6 ruststand, waarna Galatasaray in de tweede helft de voet van het gaspedaal haalde. Er kwam nog maar één goal bij, gemaakt door Sinan Gümüs.

Door de overtuigende overwinning staat Galatasaray (waar Ryan Donk halverwege werd vervangen door Fernando) weer bovenaan in de Süper Lig. Cim Bom heeft evenveel punten als Istanbul Basaksehir, dat eerder op de zaterdag al met 2-0 wist te winnen van Göztepe. Besiktas en Fenerbahçe hebben nog een duel tegoed en staan op het moment zes punten achter op de koplopers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.