Topschutter Osimhen waarschuwt Ajax: Lille met vertrouwen naar Amsterdam

Reacties

Lille kende vrijdagavond een uitstekende generale repetitie voor de eerste wedstrijd in de Champions League van aanstaande dinsdag tegen Ajax. Voor aanvang van de reis naar Amsterdam werd eerst nog Angers opzij gezet in de Ligue 1.

Topschutter Osimhen waarschuwt Ajax: Lille met vertrouwen naar Amsterdam
Lille
Lille
2 - 1
Angers
Angers

Tot vrijdagavond won Lille twee van de eerste vier wedstrijden in het nieuwe Ligue 1-seizoen. Beide winstpartijen (2-1 tegen FC Nantes en 3-0 tegen Saint-Étienne) vonden plaats in het eigen Stade Pierre-Mauroy. Daarbuiten, tegen Amiens (1-0) en Stade Reims (2-0), werd nog geen enkel punt gepakt. Met dinsdag de uitwedstrijd voor de Champions League tegen Ajax op het programma League was het vrijdagavond dus zaak om in eigen huis tegen Angers in elk geval aan het goede gevoel te werken.

Na het vertrek van Nicolas Pépé (Arsenal), Rafael Leão (AC Milan), Thiago Mendes (Olympique Lyon) en Youssouf Koné (Olympique Lyon) is er een gat geslagen in de formatie die Lille vorig seizoen naar een tweede plek achter Paris Saint-Germain leidde. Het biedt echter ook kansen aan andere jongens en daar is de nieuwe Nigeriaanse spits Victor Osimhen een mooi voorbeeld van. De twintigjarige spits kwam deze zomer over van het Belgische Charleroi en lijkt weinig tijd nodig te hebben zich aan te passen in de Ligue 1. In de eerste vier wedstrijden was hij vier keer trefzeker en daar kwam vrijdagavond nog voor rust nummer vijf bij. Na een schot van Jonathan Bamba grabbelde Angers-doelman Ludovic Butelle, waarna Osimhen er als de kippen bij was om de 0-1 binnen te tikken.

Na rust had Lille niet lang nodig om die voorsprong te verdubbelen. Na acht minuten was het de Braziliaan Luiz Araújo, die later afgelost werd door de van Bayern München overgekomen Renato Sanches, die na een razendsnelle counter de bal in de verre hoek binnenschoot en de derde thuiszege van het seizoen veiligstelde. De krachten konden zodoende gespaard worden in het restant van de wedstrijd en dat deed Lille ook.

Drie minuten voor tijd werd Lille nog wel wakkergeschud door een tegengoal van Stéphane Bahoken, maar verder dan dat liet de thuisploeg het niet komen: 2-1. In eigen huis kent Lille dus nog weinig problemen dit seizoen. De formatie van coach Christophe Galtier wil echter ook eens op vreemde bodem drie punten pakken. Daar krijgen de Fransen dinsdag de kans voor, op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff Arena. Hoop daarbij is gevestigd op Osimhen, die met vijf goals bovenaan de topscorerslijst van de Ligue 1 staat.

Ajax
Ajax
3 - 0
Lille
Lille
Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
27
22
2
3
75-24
+51
68
2
Olympique Marseille
28
16
8
4
41-29
+12
56
3
Rennes
28
15
5
8
38-24
+14
50
4
Lille
28
15
4
9
35-27
+8
49
5
Nice
28
11
8
9
41-38
+3
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.