Topschutter Finnbogason evenaart 33 jaar oud record

Dat Alfred Finnbogason een goed seizoen draait is een understatement. De spits van SC Heerenveen was ook zondag weer trefzeker tijdens de 3-2 zege tegen Willem II.

In het eigen Abe Lenstra Stadion zorgde hij in de 55ste minuut voor de 2-1 voorsprong, terwijl Finnbogason zich zes minuten voor tijd tot matchwinner kroonde door de beslissende 3-2 binnen te schieten vanaf de strafschopstip.

Door zijn twee doelpunten heeft Finnbogason een record van 33 jaar oud geëvenaard. Met een seizoentotaal van 23 treffers mag de spits de eer van meest trefzekere IJslander ooit in de Eredivisie delen. In 1979/80 was Pétur Pétursson namens Feyenoord 23 keer trefzeker. Finnbogason heeft nog vier duels om de voormalige spits van de Rotterdammers te overtreffen.

SC Heerenveen teert dit seizoen op de doelpunten van Finnbogason. In totaal maakte de ploeg van trainer Marco van Basten dit seizoen 47 doelpunten, waarmee de IJslander dus bijna de helft van de productie voor zijn rekening heeft genomen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.