'Topfitte' Romário (58) wil droom waarmaken en jaagt nog steeds op goals

Reacties

Oud-voetballer Romário, die volgende maand het liefst het woordje oud ziet verdwijnen voor voetballer, heeft andermaal aangegeven dat zijn inschrijving bij America-RJ geen grap is. De 58-jarige ex-PSV'er wil zijn droom waarmaken door in hetzelfde elftal als zijn zoon te spelen. En die zoon moet dan de assists leveren.

'Topfitte' Romário (58) wil droom waarmaken en jaagt nog steeds op goals
© Pro Shots

Want doelpuntenmachine Romário stapt niet zomaar het veld op bij America, een club acterend op het tweede niveau van Brazilië. 'Voor de titel zullen we niet zomaar strijden, maar ik wil nog wel wat wedstrijden spelen voor de club van mijn dromen. Daarnaast ga ik nog een droom waarmaken: spelen naast mijn zoon.'

Romário de Souza Faria Filho, voetbalnaam Romarinho, staat sinds een maand onder contract bij America en krijgt dus mogelijk met zijn vader als medespeler te maken. De rolverdeling zal in ieder geval duidelijk zijn. 'Slechts een paar voetballers krijgen de kans om met hun zoon te spelen. Ik ben 58 jaar, maar nog steeds topfit. Ik hoop dat hij vaak de bal naar mij speelt, zodat ik de doelpunten kan maken.'

De 58-jarige Romário meldt ook dat hij officieel ingeschreven staat bij de club. De voormalig spits van PSV, die in een paar jaar bijna honderd doelpunten maakte in de Eredivisie, zou op 18 mei zijn officiële debuut kunnen maken als de competitie begint voor America.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.