Topfavoriet Frankrijk bijt zich in WK-generale stuk op de VS

Reacties

De laatste test van Frankrijk voor de start van het WK is uitgelopen op een teleurstelling. De formatie van bondscoach Didier Deschamps kwam in Lyon niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Verenigde Staten.

Topfavoriet Frankrijk bijt zich in WK-generale stuk op de VS

Deschamps stuurde zijn ploeg voor de oefenwedstrijd tegen de VS andermaal in een nieuwe formatie het veld in. In de zoektocht naar de ideale plek voor sterspelers Paul Pogba en Antoine Griezmann kwam de trainer zaterdag uit bij een 4-4-2-formatie met een ruit op het middenveld. Dat ging ten koste van Barcelona-aanvaller Ousmane Dembélé.

De thuisploeg begon vrij aardig in Lyon en had veel balbezit. Pogba liet het publiek opveren met een fraai hoogstandje en Griezmann en Kylian Mbappé kregen kansen. Het waren echter de Amerikanen die kort voor rust de score openden. Djibril Sidibé bezorgde de bal met een slordigheidje bij Julian Green, die uit de draai hard uithaalde en daarmee doelman Hugo Lloris verraste: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tegentreffer kwam uit de lucht vallen, maar veel indruk maakte Frankrijk ook niet. Deschamps poogde daar met het inbrengen van onder anderen Dembélé en Nabil Fekir verandering in te brengen. Soepel ging het niet, maar een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker wel. Invaller Benjamin Pavard gaf de bal vanaf de rechterkant uiterst precies voor op Mbappé, die hem tussen zes Amerikanen door in de verre hoek kon plaatsen: 1-1.

Fekir was met een fraaie vrije trap nog dicht bij de 2-1, terwijl Joe Corona aan de andere kant ook nog had kunnen scoren voor de bezoekers. Toch bleef het bij 1-1 in Lyon, waar het uitvallen van Olivier Giroud met een hoofdblessure een andere tegenvaller vormde. Frankrijk, dat een ongelooflijk sterrenensemble meeneemt naar Rusland en dus één van de absolute topfavorieten is, tankt zo geen vertrouwen richting de start van het toernooi in Rusland.

Op 16 juni start Frankrijk het WK met een wedstrijd tegen Australië. Denemarken en Peru zijn de andere landen in Groep C.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.