Topdrie landgenoten: held Kuijt, Van Persie & Dingsdag

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend.

Club FenerbahçeDuel Kayserispor - Fenerbahçe 1-1 Datum Zondag 2 december 2012

Net als in de vorige wedstrijd tegen Gençlerbirligi (4-1 winst) was Dirk Kuijt zondag wederom belangrijk voor zijn club Fenerbahçe. De Katwijker tekende in de 89ste minuut van de wedstrijd voor de gelijkmaker namens de huidige nummer vier van Turkije.

De voormalige speler van FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool tekende alweer zijn vijfde treffer aan namens de De Gele Kanaries en groeit ook bij zijn vierde profclub uit tot een held van de supporters.

Club
Duel
Datum

Robin van Persie was zaterdag weer de gevierde man in het duel met laagvlieger Reading. De aanvaller van The Red Devils zette tien minuten voor rust de eindstand (3-4) op het bord in een knotsgekke eerste helft waarbij alle zeven treffers vielen binnen een tijdsbestek van 21 minuten.

Voor de publiekslieveling van United was het alweer zijn tiende doelpunt voor de ploeg van manager Sir Alex Ferguson. Het hadden er na zaterdag echter elf kunnen en moeten zijn voor de 71-voudig international.

De elfde goal van de voormalige Arsenal-captain kwam er helaas niet door falen van het arbitrale kwartet. Een volley van Van Persie werd ruim achter de lijn weggewerkt, maar ondanks de smeekbede van Van Persie hield arbiter Mark Halsey het bij 3-4.

Club
Duel
Datum

Michael Dingsdag zette zondag zijn ploeg na een half uur spelen op voorsprong, maar verloor desondanks met 3-1 van BSC Young Boys. De voormalige speler van Vitesse maakte zijn zesde competitietreffer in 224 gespeelde wedstrijden.

Ondanks de nederlaag tegen de Champions League-deelnemer staat de ploeg van Dingsdag en voormalig AC Milan-middenvelder Gennaro Gattuso op een vierde plaats in de competitie met vijf punten achterstand op koploper Grasshoppers. Samenstelling: Jarno Verweij

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.