Toeschouwers in Polman Stadion hebben in 2017 telraam nodig

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Heracles Almelo en Excelsior verzorgen de afsluiting van de Eredivisie-zaterdag.

Toeschouwers in Polman Stadion hebben in 2017 telraam nodig
 
Speelronde3
Aftrap20.45 uur
ScheidsrechterMartin van den Kerkhof

• Pas voor de negende keer gaat Excelsior in het kader van de Eredivisie op bezoek bij Heracles Almelo. De Rotterdammers sleepten pas twee overwinningen in de wacht en pakten ook nog eenmaal een punt. Vijf keer hield Heracles alle punten in eigen huis.

• Heracles Almelo hield aan de wedstrijden tegen Ajax en SC Heerenveen in totaal vier punten over en heeft daarmee voorlopig één punt meer dan Excelsior.

• Afgelopen seizoen kwam Heracles, uit en thuis, tot 38 doelpogingen en negentien schoten op doel tegen Excelsior, meer dan tegen elke andere opponent in de Eredivisie.

Heracles geeft zege uit handen in Heerenveen

• In het Polman Stadion zagen de toeschouwers sinds de jaarwisseling al 35 Eredivisie-doelpunten. Daarmee is het onderkomen van Heracles op het Philips Stadion (37 goals) na de plaats waar de meeste treffers vielen.

• Brandley Kuwas is uitstekend aan het seizoen begonnen, en niet alleen door zijn treffer tegen Ajax. De aanvaller schoot vaker op doel (drie keer), creëerde meer kansen (zeven stuks) en had meer balcontacten (118 in totaal) dan alle andere veldspelers van Heracles.

• Tijdens de eerste twee speelrondes kreeg Excelsior slechts vijf schoten op doel te verwerken, het laagste aantal van de Eredivisie-clubs.

Excelsior kan niet nogmaals stunten tegen Feyenoord

• Excelsior probeert voor het eerst sinds het seizoen 1985/86 ongeslagen te blijven in de eerste twee uitwedstrijden in een Eredivisie-jaargang. De Kralingers, die twee weken terug wonnen bij Willem II, zegevierden nog nooit in de eerste twee duels op vreemde bodem.

De laatste vijf edities van Heracles Almelo-Excelsior:

SeizoenUitslag
2010/114-1
2011/123-0
2014/150-3
2015/160-0
2016/174-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.