'Toeschouwer' Cillessen ziet fraaie Barça-goals tijdens bekerzege

Een jeugdig Barcelona heeft woensdagavond een simpele overwinning geboekt op Real Murcia. Door de 5-0 zege op de derdedivisionist bekeren de Catalanen verder in de Copa del Rey. Jasper Cillessen keepte negentig minuten, maar had vrijwel niets te doen.

Lionel Messi, Luis Suárez en Andrés Iniesta zaten allen niet bij de selectie, maar ook met een B-garnituur had Barcelona geen enkel probleem met Murcia. In oktober won de koploper van La Liga al met 0-3 en in Camp Nou stond aan het eind van de wedstrijd een nog grotere eindstand op het scorebord.

Murcia verdedigde compact, maar Paco Alcácer was na een ruim kwartier al trefzeker. Na een mooie actie van Gerard Deulofeu kreeg de spits, die weer eens een kans kreeg in de basis, ietwat gelukkig de bal op het hoofd, waarna de score was geopend. Een vlak eerste bedrijf volgde, maar in de tweede helft zette Barcelona aan.

Na een klein uur was Gerard Piqué met een intikker trefzeker, minuten later volgde de mooiste treffer van de avond. Carles Aleña zette de aanval met Nelson Semedo op, de bal kwam terecht bij Aleix Vidal, die vervolgens uiterst fraai over doelman Alejandro Santomé heen kopte. Barça deed een kwartier rustig aan, om aan het einde van de wedstrijd nog een passend slot in te luiden.

Sergi Roberto, die na een maand afwezigheid zijn rentree maakte met een invalbeurt, stak Denis Suárez fraai weg in de diepte en de middenvelder annex aanvaller wipte de bal in het doel. Tien minuten voor tijd beloonde Barcelona B-speler José Arnáiz zijn optreden met een goal. Suárez stuurde de aanvaller diep met een hakbal en de linksbuiten schoot hard raak: 5-0.

Dit bleek ook de eindstand, waardoor Barcelona doorbekert naar de achtste finales van de Copa del Rey. Het betekent automatisch dat Cillessen kan rekenen op in ieder geval nog twee optredens in een Barça-shirt dit seizoen. De goalie moet in de competitie Marc-André Ter Stegen voor zich dulden, maar keept doorgaans alle bekerwedstrijden.

Sergi Roberto maakte na een maand afwezigheid zijn rentree en was direct captain.