Titelverdediger Atlético Madrid komt met de schrik vrij bij Celta de Vigo

Dankzij een dubbelslag van Ángel Correa is Atlético Madrid foutloos begonnen aan La Liga. De titelverdediger had het zondag op bezoek bij Celta de Vigo niet makkelijk, maar won wel.

Celta de Vigo
1 - 2
Atlético Madrid

Diego Simeone had bij Atlético geen basisplaatsen ingeruimd voor de nog niet helemaal fitte Luis Suárez en nieuwkomer Rodrigo De Paul. De 51-jarige oefenmeester zag Celta de Vigo in het eigen Estadio Balaídos uit de startblokken schieten. Gaandeweg de eerste helft kreeg Atlético Madrid meer grip op de wedstrijd.

Dat resulteerde na ruim twintig minuten spelen in de openingstreffer van Ángel Correa. Op aangeven van Thomas Lemar joeg de Argentijnse aanvaller de bal op geweldige wijze in de kruising. Celta-doelman Matías Dituro stond aan de grond genageld en kon de bal alleen maar nakijken (0-1). Correa en Yannick Carrasco kregen kansen om de score snel te verdubbelen, maar Celta voorkwam erger.

Een kwartier na rust kwam Celta plotseling langszij via een discutabele penalty. Diego Llorente kreeg de bal van dichtbij op de arm geschoten, maar scheidsrechter Munuera Montero toonde zich na het zien van de beelden onverbiddelijk. Iago Aspas benutte het buitenkansje en schoot de bal koeltjes in de linkerhoek.

De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur, omdat Correa Atlético binnen een paar minuten een nieuwe voorsprong bezorgde. Saúl stelde de Argentijn in staat om zijn ploeg met een droge uithaal weer aan de leiding te brengen. Vlak na de tweede Madrileense treffer maakten Suárez en De Paul als invaller hun opwachting.

In de slotfase miste Aspas nog een uitgelezen mogelijkheid om ook zijn tweede van de avond te maken en Atlético zo pijn te doen. De 34-jarige routinier omspeelde doelman Jan Oblak, maar presteerde het om de bal vervolgens naast te schuiven. Diep in blessuretijd kregen Hugo Mallo (Celta) en Mario Hermoso (Atlético) nog rood na een opstootje.

Door de overwinning nestelt Atlético zich naast onder meer Real Madrid aan kop van La Liga. Barcelona komt later op de avond in actie tegen Real Sociedad.