Titelstrijd Ligue 1 naar climax: 'Terrassen weer open, droom gaat verder'

Reacties

De Franse titelstrijd gaat een ongekend spannende slotdag tegemoet. Voor het eerst in negentien jaar zijn de verschillen zo klein. PSG-trainer Mauricio Pochettino kijkt zelf met weinig genoegen terug op die apotheose in de Ligue 1.

Titelstrijd Ligue 1 naar climax: 'Terrassen weer open, droom gaat verder'
© Pro Shots

'De terrassen gaan weer open, de droom gaat verder', schrijft Le Parisien over de nieuwe titelhoop voor PSG. De morsende koploper Lille heeft de Parijse sterrenformatie namelijk meer zicht gegeven op het prolongeren van de titel, al blijft het afhankelijk van de koploper. 'Eén punt, dat is alles', staat te lezen op de cover van L'Équipe.

Een dergelijk minimaal verschil tussen de nummers één en twee op de laatste speeldag is sinds 2002 niet meer gebeurd. Toen vergooide RC Lens zijn voordelige marge door in de directe confrontatie met concurrent Olympique Lyon ten onder te gaan (3-1). Voor Lyon was dat het begin van de gloriejaren met zeven titels op rij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat seizoen kende meer onverwachte plotwendingen. PSG was een van de verliezers. Door de 1-0 nederlaag bij nota bene Lille werd de derde plaats en daarmee een ticket voor de Champions League uit handen gegeven. Een van de spelers in de Parijse ploeg, die aantrad met onder anderen Ronaldinho, luisterde naar de naam Pochettino.

De huidige trainer van PSG wil nog niet te veel naar die laatste speeldag kijken. 'Het belangrijkste is dat we in onze kansen geloven. Maar nu ligt onze focus op de Franse bekerfinale tegen AS Monaco van woensdag. Dat is ons eerste doel. Daarna kijken we naar onze wedstrijd tegen Brest. We hebben nog een kans op de titel. We moeten doen wat we moeten doen en dan afwachten wat Lille tegen Angers doet.'

Neymar, een van de uitblinkers tegen Stade Reims, ziet kansen voor PSG. 'Blij met de zege, nog één duel te gaan, alles kan gebeuren'. Lille-trainer Christoph Galtier bleef na het doelpuntloze gelijkspel tegen Saint-Étienne rustig. 'In ieder geval is er spanning.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wat een blunder: Stade Reims helpt PSG in het zadel met megaflater
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.