Titelkandidaat Spanje start EK Onder-21 met fraaie combinatiegoals

Reacties

Spanje Onder-21 heeft op het EK zijn visitekaartje afgegeven in zijn openingswedstrijd tegen gastland Roemenië. Op typisch Spaanse wijze werden de Roemeense talenten overklast.

Titelkandidaat Spanje start EK Onder-21 met fraaie combinatiegoals
© Pro Shots
Roemenië O21
Roemenië O21
0 - 3
Spanje O21
Spanje O21

Met Spanje kwam woensdagavond in het vierde duel van het EK Onder-21 een van de grote titelkandidaten in actie. De Spanjaarden wonnen het toernooi in de voorbije 25 jaar liefst vier keer, waaronder in 2019 nog. Roemenië Onder-21 was de eerste horde die genomen moest worden.

Na een eerste helft met 76 procent balbezit voor de Spanjaarden werd in de 55ste minuut de ban gebroken. De ingevallen rechtsback Victor Gómez vond met zijn lage voorzet aanvallende middenvelder Álex Baena in het zestienmetergebied. Het talent van Villarreal bekroonde de prachtige aanval door de bal in de linkerhoek te schuiven: 0-1.

Spanje verdubbelde de marge snel, met dank aan linksback Juan Miranda. De vleugelverdediger van Real Betis was het eindstation bij een aanval over veel schijven. Op het juiste moment dook Miranda de door Sergio Gómez gecreëerde ruimte in, om vervolgens te scoren op aangeven van de Manchester City-speler: 0-2. Sergio Gómez bepaalde de einstand in de slotfase op 0-3.

Met de zege profiteert Spanje van het puntenverlies van concurrent Kroatië, dat eerder op de dag met 2-0 verloor van Oekraïne. Donderdag worden de eerste duels in Groep C en Groep D gespeeld. Met Frankrijk tegen Italië staat dan een kraker op het programma. Jong Oranje komt na het 0-0 gelijkspel tegen België zaterdag weer in actie. Portugal is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.