Tite hekelt Tunesiër: 'Dat was een poging om Neymar van WK te houden'

Reacties

Bondscoach Tite van Brazilië sprak na de oefenzege op Tunesië in Parijs zijn afschuw uit over een tackle van Dylan Bronn op Neymar, waarvoor de Tunesiër rood kreeg. De overwinning in Parc des Princes werd ook ontsierd door een banaanincident.

Tite hekelt Tunesiër: 'Dat was een poging om Neymar van WK te houden'
Brazilië
Brazilië
5 - 1
Tunesië
Tunesië

Brazilië was na één helft al klaar met Tunesië: Neymar maakt één van de vier goals voor De Goddelijke Kanaries in het eerste bedrijf. De aanvaller van Paris Saint-Germain staat daardoor op 75 goals voor de nationale ploeg en heeft nog twee doelpunten nodig om Pelé te evenaren als topscorer aller tijden van Brazilië.

Tite haalde vlak voor rust opgelucht adem toen Neymar de wedstrijd kon vervolgen na een harde tackle van tegenstander Bronn, waarna een opstootje ontstond op het veld. De Tunesische verdediger, die in het verleden met FC Metz Neymar al geregeld tegenkwam in de Ligue 1, kreeg een directe rode kaart voor zijn overtreding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Risico genomen
'Dat was een poging om Neymar van het WK te houden', zei Tite na de oefenzege in Parijs over de tackle van Bronn. 'We wisten dat het een pittige oefenwedstrijd zou worden, maar ik kon me niet voorstellen dat ze dit bij Neymar zouden doen.'

In Parc des Princes waren veel Tunesische fans aanwezig. 'De intense sfeer had invloed op hun spel. Ik probeerde nog Braziliaanse fans te zoeken op de tribunes, maar die gingen op in de menigte. We wilden voor het WK twee oefenduels spelen met WK-deelnemers om ons fysiek en mentaal te testen. Daarmee namen we een risico, want vriendschappelijke duels zonder hoogoplopende emoties zijn er nu bijna niet meer', verklaart Tite, die met Brazilië in de groepsfase van het WK Servië, Zwitserland en Kameroen treft.

Magische Neymar
Teamgenoot Thiago Silva ziet dat Neymar in topvorm op weg naar Qatar gaat. 'Hij is echt ongelooflijk, een magiër. Helaas heeft hij in de afgelopen jaren wat vervelende blessures gehad. Maar dit jaar is het anders', zei de verdediger van Chelsea op de persconferentie. 'In de zomer heeft hij zich goed voorbereid. Ik was met hem in Brazilië. Ik hoop dat Neymar gezond blijft en zijn vorm kan vasthouden naar het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.