Tite blijft tijdens vragenvuur vierkant achter Neymar staan

Reacties

De openingswedstrijd tegen Bolivia op 14 juni komt steeds dichterbij, maar tijdens een persconferentie van de Braziliaanse bondscoach Tite werd nog maar eens duidelijk dat het toernooi om de Copa América door de perikelen rond Neymar volledig naar de achtergrond is verdwenen.

Tite blijft tijdens vragenvuur vierkant achter Neymar staan
Brazilië
Brazilië
2 - 0
Qatar
Qatar

In aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Qatar, die in de nacht van woensdag op donderdag wordt afgewerkt in de hoofdstad Brasília, kreeg Tite liefst achttien vragen op zich afgevuurd over Neymar. De keuzeheer bleef zoals verwacht vierkant achter zijn sterspeler staan, die in een inmiddels alweer verwijderde video op Instagram de beschuldiging van verkrachting zelf al heeft verworpen.

'In technisch opzicht is hij van essentieel belang voor ons. Ik wil niet zeggen dat hij onvervangbaar is, want elke speler is te vervangen', vertelde Tite, die Neymar zal helpen waar nodig is. 'Ik heb een geweldige relatie met hem en ben heel close met hem, maar de nationale ploeg gaat voor. We zullen hem, waar we kunnen, zo goed mogelijk helpen. Dat de groep zich er van bewust is, is in dit geval erg belangrijk.'

De 58-jarige trainer wilde niet ingaan op de beschuldigingen aan het adres van Neymar. 'We moeten niet oordelen voordat alle feiten bekend zijn, dat laat ik liever over aan de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn', hield de bondscoach zich wijselijk op de vlakte. 'We hebben nog geen antwoord op al onze vragen, de tijd zal het leren. Maar ik zal er altijd voor hem zijn als hij iets wil bespreken.'

Aanvoerdersband
Nog voordat Neymar van verkrachting werd beschuldigd, besloot Tite om hem de aanvoerdersband af te nemen en die over te dragen aan routinier Dani Alves. 'Ik ga hier het gesprek dat ik daarover met Neymar heb gehad niet onthullen. Ik heb het aan hem uitgelegd en daarna aan Dani, eerst over de telefoon en daarna nog in persoon. Mijn droom was dat hij vorig jaar de wereldbeker omhoog zou tillen.'

Zover kwam het dus niet, waardoor de A-ploeg van Brazilië al sinds het winnen van de Copa América in 2007 geen hoofdprijs meer won (Confederations Cup uitgesloten). Juist nu met het toernooi om de Copa América in eigen land een uitgelezen kans lonkt op eremetaal, wordt de voorbereiding van Neymar ernstig verstoord door het onderzoek van de politie dat nog in volle gang is.

Voorbereiding
Zo moet de 27-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain zich volgens Braziliaanse media vrijdag melden in Rio de Janeiro om een verklaring af te leggen bij de politie. De Braziliaanse bond (CBF) heeft via een woordvoerder laten weten dat is voorgesteld dit moment uit te stellen naar maandag, zodat Neymar zich kan voorbereiden op het oefenduel van zondag met Honduras in Porto Alegre.

Na afloop van die wedstrijd zou Neymar zich dan alsnog kunnen melden in Rio, waarna hij door kan naar São Paulo waar het gastland op 14 juni de openingswedstrijd tegen Bolivia speelt. Technisch directeur Edu liet maandagavond al weten dat de vader van de aanvaller goede hoopt heeft dat de zaak voor de start van de Copa América is afgerond, zodat Neymar met een vrij hoofd kan spelen.

Andere versie
Dat gebeurt mogelijk sneller dan verwacht. Globo Esporte meldt dat de advocaat van de vrouw die de aanklacht heeft gedaan, de verdediging heeft neergelegd. Zijn cliënte zou tegenstrijdige en onbetrouwbare verklaringen hebben afgelegd. Dat laat de zegsman weten in gesprek met Jornal Nacional. De vrouw zou in eerste instantie alleen hebben gesproken van gewelddadig gedrag, later pas van verkrachting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.