Tissoudali troeft Zirkzee af en bekroont topseizoen met persoonlijke prijs

Reacties

Tarik Tissoudali is in de prijzen gevallen. De aanvaller van AA Gent heeft de Ebbenhouten Schoen gewonnen, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste voetballer van Afrikaanse origine op de Belgische velden.

Tissoudali troeft Zirkzee af en bekroont topseizoen met persoonlijke prijs
© Pro Shots

Tissoudali, geboren in Amsterdam en Marokkaans international, kan terugkijken op een bijzonder succesvol seizoen. In 29 competitiewedstrijden kwam de voormalig aanvaller van onder meer Telstar, SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap tot negentien doelpunten en vijf assists. Die prestaties zijn zijn collega's en de Belgische sportpers niet ontgaan.

De African Culture Promotion en Friendly Foot stelden een jury samen bestaande uit de trainers uit de Pro League, bondscoach Roberto Martínez, een aantal sportjournalisten en een reeks ereleden. Die verkozen Tissoudali boven Paul Onuachu, Rabbi Matondo, Michael Ngadeu en landgenoot Joshua Zirkzee.

Overigens lijkt de kans klein dat Tissoudali ook volgend seizoen in België voetbalt. De aanvaller lijkt zich op te maken voor een droomtransfer. 'We zijn in gesprek. Of ik ergens anders heen ga? Dat kan ik niet zeggen. We zien wel in de zomer. Maar blijven bij Gent is ook geen probleem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.