Timber wil Timber achterna: 'Dat zou in de toekomst zeker mooi zijn'

Reacties

Voor het eerst zijn ze nu echt van elkaar gescheiden: tweelingbroers Quinten en Jurriën Timber. Eerstgenoemde vertelt in een uitgebreid interview met VI deze week trots te zijn op de transfer van zijn broer naar Arsenal en bespreekt zijn eigen toekomstplannen.

Timber wil Timber achterna: 'Dat zou in de toekomst zeker mooi zijn'
© Pro Shots

Jarenlang waren de tweelingbroers onafscheidelijk. Zes jaar speelden ze samen in de jeugd van Feyenoord en daarna nog eens zeven jaar bij Ajax, tot Quinten Timber in 2021 de deur in Amsterdam achter zich dichttrok en tekende bij FC Utrecht en later dus bij Feyenoord. Zo waren ze ineens aartsrivalen op het veld, tijdens De Klassieker bijvoorbeeld. Buiten de lijnen bleven ze uiteraard close en deelden ze zelfs nog een slaapkamer. ‘Maar dat doen we inmiddels al een tijdje niet meer, hoor’, lacht Quinten Timber.

Nu is Jurriën Timber dus voor het eerst naar het buitenland vertrokken. 'Hij heeft zijn droomstap te pakken, daar ben ik heel bij mee, want hij heeft er hard voor gewerkt. Hij heeft het ook echt verdiend. Hij heeft mooie jaren gehad bij Ajax en veel prijzen gepakt. Nu was dit een mooi moment om de stap naar de Premier League te maken. Dat wordt ook weer een mooie rollercoaster', zegt Quinten Timber.

Is dat ook zijn uiteindelijke doel, de Premier League? 'Ja, zeker weten. In de toekomst natuurlijk. Het zou mooi zijn om zo’n stap te kunnen maken. Maar dat begint natuurlijk vandaag, gewoon bij Feyenoord. Dit seizoen wil ik mooie dingen laten zien. En wat de toekomst dan brengt, gaan we zien. Maar dat zou zeker mooi zijn ja. Een specifieke droomclub heb ik nooit echt gehad, ik vind de Premier League gewoon een heel mooie competitie, de beste ter wereld.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.