Timber blijft balen: 'Hebben het PSV iets te makkelijk gemaakt'

Reacties

Hoe moet het seizoen van Feyenoord tot dusverre beoordeeld worden? Quinten Timber vond dat direct na de glansrijke gewonnen Klassieker een lastige vraag. 'Ik heb het gevoel dat er meer in zat.'

Timber blijft balen: 'Hebben het PSV iets te makkelijk gemaakt'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Natuurlijk zorgt de 6-0 overwinning op Ajax voor blijvende herinneringen, maar Timber zal het puntenverlies van vroeg in het seizoen tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam ook niet snel vergeten. Hij baalt er nog enorm van dat Feyenoord in de eerste twee speelrondes tegen die teams al vier punten liet liggen. 'Als je tegen teams als Volendam, Fortuna en Sparta gelijkspeelt, dan maak je het iets te makkelijk voor PSV. Dat is zonde', vatte de 22-jarige middenvelder tijdens de persconferentie na Ajax-thuis het gevoel over de titelstrijd samen. Het verschil tussen de twee topteams is met nog vijf speelrondes te gaan negen punten.

Timber vond het lastig om een tussenbalans op te maken. Als het gaat om tevreden zijn, zal veel afhangen van de bekerfinale tegen NEC die op 21 april op het programma staat. 'De bekerfinale winnen is nu het belangrijkste. Toch heb ik het gevoel dat er meer in zat. We hebben het in een paar wedstrijden onnodig laten liggen. Zoals je net zei: je wordt wel tweede en haalt de Champions League. Ik weet niet hoe vaak het voor Feyenoord gebeurd is dat je twee jaar op rij bij de eerste twee eindigt?', vroeg Timber zich hardop af.

Aanhakend op Timber: dat lukte Feyenoord in de seizoenen 1992/93 en 1993/94 voor het laatst en deze eeuw dus nog niet. Hij sloot het onderwerp af door verlekkerd uit te kijken naar de bekerfinale. Vorig seizoen pakte Timber met de landstitel in zijn debuutseizoen bij Feyenoord al een eerste grote prijs in zijn profcarrière. 'Ik hou wel van prijzen winnen', zei de Oranje-international, die met Nederland Onder-17 in 2018 al eens de EK-titel won.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Q. Timber
Meer over Q. Timber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.