Tim Krul moet drie keer buigen voor Manchester City

Manchester City bleef ook na het bezoek van Tim Krul en Newcastle United zonder nederlaag. Twee penalty's boden uitkomst voor de koploper in de Premier League.

Manchester City-Newcastle United 3-1Tim Krul ging het duel met koploper Manchester City in als minst gepasseerde doelman van de Premier League. Die status is niet meer alleen weggelegd voor de doelman van Newcastle United, maar de Oranje-international viel niets te verwijten bij de drie tegentreffers.

Onder andere dankzij een knappe redding op een kopbal van Mario Balotelli hield Krul tot de 41ste minuut zijn doel schoon. Twee ongelukkige momenten van Ryan Taylor kort voor rust kwamen The Magpies duur te staan. De linksback maakte hands, waarna Balotelli uit de strafschop de score opende. Drie minuten later profiteerde Micah Richards (foto) van een slippertje van Taylor.

Manchester City, dat begon met Nigel de Jong in de basis, kreeg halverwege de tweede helft een derde treffer in de schoot geworpen. Scheidsrechter Foy zag in een actie van Hatem Ben Arfa genoeg aanleiding voor een strafschop. Sergio Agüero verzilverde de buitenkans.

In de slotfase tekende Ben Goslings voor de eretreffer van Newcastle. De eerste nederlaag van het seizoen werd daarmee niet voorkomen, maar toch had het doelpunt waarde. Krul bleef daardoor de minst gepasseerde doelman in de Premier League, samen met Manchester City-keeper Joe Hart. Beiden incasseerden elf treffers.

Everton-Wolverhampton Wanderers 2-1Everton nam dankzij een nipte 2-1 zege op Wolverhamton Wanderers wat afstand van de gevarenzone. De tweede thuisoverwinning van het seizoen kreeg in de 83ste minuut gestalte toen Leigthon Baines een strafschop benutte. De penalty volgde na een overtreding van Stephen Ward op David Edwards. Bij Everton stonden John Heitinga en Royston Drenthe in de basis. Sunderland-Fulham 0-0Fulham, dat volgende week donderdag aantreedt in de Europa League tegen FC Twente, hield met wat geluk een punt over aan het bezoek aan Sunderland. Manager Martin Jol zag hoe in de eerste helft de lat redding bracht bij pogingen van Kieran Richardson en Jack Colback. Aan de andere kant gaf Fulham niet thuis bij kansen voor Dickson Etuhu en Clint Dempsey.

Andere uitslagen: Stoke City-Queens Park Rangers 2-3West Bromwich Albion-Bolton Wanderers 2-1Wigan Athletic-Blackburn Rovers 3-3 Foto: VI Images