Til schrijft geschiedenis met hattrick in strijd om Johan Cruijff Schaal

Guus Til beleeft zaterdagavond een groots debuut voor PSV. De aanvallende middenvelder kopte zaterdagavond de 1-1 binnen tegen Ajax, bepaalde de ruststand op 1-2 en sloeg ook toe in de tweede helft door de 2-4 te produceren. Hij werd de eerste speler ooit die een hattrick produceerde in de strijd om de Johan Cruijff Schaal

Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

Til, voor drie miljoen euro plus eventuele bonussen overgekomen van Spartak Moskou, torende in minuut 32 na een scherpe voorzet van Cody Gakpo uit boven Owen Wijndal en vond met het hoofd de linkerhoek. In de blessuretijd ontving Til opnieuw een afgemeten voorzet van Gakpo en kopte hij weer raak. Ditmaal kwam hij uit boven Daley Blind. Twintig minuten voor tijd belandde een van richting veranderd schot van Til via Edson Álvarez binnen en produceerde Til de 2-4.

In de voorbereiding deed Til al mee tegen Arminia Bielefeld (4-0 nederlaag) en Real Betis (2-1 zege), maar toen scoorde hij niet. Zijn doelpunt in de Johan Cruijff Arena zal vertrouwen geven: in de beginfase van het afgelopen seizoen scoorde Til aan de lopende band bij Feyenoord, al nam zijn productie gaandeweg het seizoen sterk af.