Tiki-taka-goal Pedri bezorgt voormalig Barça-trainer een vervelende avond

Reacties

Barcelona heeft zondagavond zijn zesde competitiezege op rij geboekt. In Estadio de la Cerámica werd het Villarreal van voormalig Barça-trainer Quique Setién verslagen.

Tiki-taka-goal Pedri bezorgt voormalig Barça-trainer een vervelende avond
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona moest het in Villarreal zonder zijn aanvoerder doen. Sergio Busquets werd vervangen door Franck Kessié, die een middenveld vormde met Frenkie de Jong en Pedri, terwijl Gavi andermaal als hangende linksbuiten speelde.

De bezoekers beleefden bijna een bliksemstart, toen Pedri met een geweldige pass Robert Lewandowski wegstuurde. De spits stuitte echter op de veertigjarige Pepe Reina, die speelde in plaats van de geblesseerde Sergio Asenjo. In de achttiende minuut was Pedri zelf het eindstation van een knappe aanval van Barça.

Na een combinatie met De Jong en Raphinha bediende Lewandowski de jonge Spanjaard, die de bal langs Reina tikte. Voor Pedri was het alweer zijn zesde La Liga-treffer van het seizoen. Alleen Lewandowski heeft er meer bij Barça. De Catalanen kregen vervolgens nog wel kansen op meer, maar lieten Villarreal lang in leven. De ploeg van Setién kwam in de slotfase nog dicht bij een comeback, maar het zat er niet in voor de gastheren.

Zo verloor Setién de confrontatie met zijn oude werkgever. De 64-jarige Spanjaard koestert slechte herinneringen aan zijn korte periode als trainer in Camp Nou, met de 8-2 afstraffing door Bayern München als dieptepunt. De verliespartij tegen Barça betekende voor Villarreal bovendien alweer de derde nederlaag op rij, na zeperds tegen Rayo Vallecano (0-1) en hekkensluiter Elche (3-1).

Barcelona neemt door de nipte zege de koppostie in La Liga nóg steviger in handen. De voorsprong op Real Madrid is nu elf punten, al hebben Los Blancos wel nog een duel tegoed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.