Tijdperk Van Nistelrooij begint voor PSV met simpele zege

Reacties

PSV heeft zijn eerste oefenwedstrijd met Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer op de bank overtuigend gewonnen. Het Duitse BW Lohnen werd op De Herdgang met 6-0 verslagen.

Tijdperk Van Nistelrooij begint voor PSV met simpele zege
© Pro Shots

Voor PSV was er in de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbaljaar geen vuiltje aan de lucht. De Eindhovenaren waren simpelweg een maatje te groot voor de tegenstander, die actief is op het vierde niveau van Duitsland, en had met nog ruimere cijfers kunnen winnen. Vanaf de kant zag Van Nistelrooij dat er echter nog gewerkt moet worden aan de scherpte voor het doel.

© Pro Shots

Doelman Walter Benítez maakte zijn officieuze debuut bij PSV en werd eigenlijk nooit getest. Het spel speelde zich vooral af op de helft van BW Lohnen, waar Armindo Obispo met een rake kopbal de eerste PSV-goal van dit seizoen maakte. Op aangeven van Noni Madueke verdubbelde Yorbe Vertessen even later de marge. 2-0 was tevens de ruststand.

Voor de tweede helft kwamen er bij PSV elf nieuwe spelers binnen de lijnen, waarvan de meeste normaal gesproken in de beloftenploeg spelen. Een van die talenten, Simon Colyn, was verantwoordelijk voor de 3-0. Met een mooi geplaatst schot zorgde Richard Ledezma voor de vierde Eindhovense treffer en een Duits eigen doelpunt bracht de teller op 5-0. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Colyn.

Nieuwkomers Boy Waterman en Ki-Jana Hoever kwamen zaterdag nog niet in actie. De doelman en de verdediger werken momenteel nog een individueel programma af. Internationals Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré waren er ook nog niet bij, net zoals de geblesseerden André Ramalho, Carlos Vinícius, Mauro Juníor, Olivier Boscagli en Phillipp Mwene.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.