Tijdperk ten einde: 'eeuwig talent' Dzagoev levert contract in

Reacties

Alan Dzagoev vertrekt bij CSKA Moskou. De aanvallende middenvelder, die ooit zo'n grote toekomst werd voorspeld maar nadien geplaagd werd door blessures, heeft zijn contract laten ontbinden.

Tijdperk ten einde: 'eeuwig talent' Dzagoev levert contract in
© Imago
CSKA Moskou
CSKA Moskou
4 - 0
Rostov
Rostov

Na de zaterdagwedstrijd tegen FK Rostov zal CSKA afscheid nemen van Dzagoev, Mário Fernandes (carrièrestop) en nog een aantal andere spelers. Het vertrek van Dzagoev markeert het einde van een tijdperk: de in Noord-Ossetië geboren spelmaker vertrok in 2008 naar CSKA, groeide uit tot publiekslieveling en clubicoon, en neemt na bijna vijftien jaar afscheid van de club van het leger.

De prijzenkast van Dzagoev is met drie kampioenschappen, vier bekers en vier Supercups heel aardig gevuld. Daarnaast werd hij negen keer opgenomen in de ranking met de 33 beste voetballers van de Russische competitie en kroonde hij zich in 2012 tot gedeeld topscorer van het EK in Polen en Oekraïne.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na dat toernooi leek Dzagoev, die al jarenlang met buitenlandse topclubs in verband werd gebracht, eindelijk de stap te maken naar een West-Europese competitie. Met name Tottenham Hotspur leek interesse te hebben. 'Ik wilde heel graag naar Spurs. Ik was klaar om in Engeland te gaan spelen, maar CSKA heeft nooit een bod ontvangen. Ik vind de Premier League een geweldige competitie, dus een grote club als Tottenham was perfect geweest', zei Dzagoev daarover.

Dzagoev bleef bij CSKA en mede door enkele zware blessures kwam de klad erin. Met name de laatste jaren speelt hij slechts een bijrol bij CSKA. Dit seizoen kwam Dzagoev, nog altijd pas 31 jaar, tot slechts twintig wedstrijden. Scoren deed hij niet.

Ondanks zijn marginale rol in de laatste seizoenen gaat Dzagoev gemist worden, zegt directeur Roman Babaev: 'Hij gaat de geschiedenis in als een van de meest iconische spelers van CSKA. Hij liet meteen zijn potentie zien. Hij is een speler met uniek talent en voetbalintelligentie. Talloze gewonnen prijzen zijn niet denkbaar zónder Dzagoev. Ondanks vele blessures heeft Alan altijd zijn kwaliteiten getoond en heeft hij het team geholpen in moeilijke tijden.'

Alan Dzagoev debuteerde onder Guus Hiddink bij de Russische ploeg.
© Imago
Alan Dzagoev debuteerde onder Guus Hiddink bij de Russische ploeg.

Dzagoev mocht zijn contract laten verscheuren als het aantal speelminuten nog verder zouden slinken, aldus Babaev. Daar hadden beide partijen een 'herenakkoord' over gesloten. 'Hij is een speler van dusdanige omvang dat hij niet op de bank mag zitten. We willen dat hij het maximale uit zijn spel haalt. En aan het einde van zijn carrière wacht hem een functie binnen de organisatie van onze club.'

Gesuggereerd wordt dat Dzagoev niet alleen bij CSKA vertrekt, maar ook een punt zet achter zijn carrière. In Vladikavkaz, de hoofdstad van Noord-Ossetië, droomt men echter stiekem van een terugkeer van Dzagoev. Alania Vladikavkaz komt uit op het tweede niveau en zou Dzagoev met open armen verwelkomen. Directeur Ruslan Siukaev: 'Alan en ik zijn op ieder moment klaar om met elkaar te praten. Alania wacht op Dzagoev. Maar tot dusverre hebben we nog niets met hem besproken.'

Alan Dzagoev

A. Dzagoev


Geboortedatum:
17 juni 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Beslan
Nationaliteit
Rusland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
74 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.