NEC heeft zondagmiddag verzuimd om de derde zege op rij te boeken in de Eredivisie. De Nijmegenaren stonden tegen Willem II al na een kwartier met een man meer, maar de Tilburgers hielden daarna met succes stand.

N.E.C.
0 - 0
Willem II
Willem II

Zowel NEC als Willem II won in speelronde twee en drie van de Eredivisie. NEC deed dat tegen PEC Zwolle (2-0) en Heracles Almelo (0-1), terwijl Willem II te sterk was voor Vitesse (0-3) en PEC (1-0). Trainer Fred Grim kon geen beroep doen op keeper Timon Wellenreuther, die ontbrak vanwege een lichte blessure. Ook Robbin Ruiter was er niet bij en dus stond Jorn Brondeel onder de lat in De Goffert.

Het enige moment waarop Brondeel succesvol in actie kwam was in de eerste minuut, toen NEC-smaakmaker Ali Akman een poging waagde. Het werd een middag om snel te vergeten voor de keeper van Willem II. Na een kwartier kwam hij zijn strafschopgebied uit om Jonathan Okita van de bal te houden. Hierbij raakte hij de bal echter met zijn arm, waardoor scheidsrechter Pol van Boekel niet anders kon dan de rode kaart geven. Zo was Willem II - na de vroegste rode kaart ooit - toe aan de vierde keeper van het seizoen: de jonge Connor van den Berg maakte zijn debuut in het betaalde voetbal.

Zonder Görkem Saglam, die naar de kant ging voor Van den Berg, wachtte Willem II de zware opgave om 75 minuten met tien man te spelen tegen NEC. De ingevallen doelman liet zich in de eerste helft zien met reddingen op pogingen van Jordy Bruijn en Souffian El Karouani. Hij kwam goed weg toen Mikkel Duelund zijn schot in de korte hoek tegen de paal zag vliegen. Grim zocht in de rust naar nog meer zekerheid en bracht verdediger Nikos Michelis in de ploeg voor spits Kwasi Wriedt.

In de tweede helft voerde NEC de druk op Willem II op, maar een doelpunt bleef uit. Trainer Rogier Meijer probeerde met het inbrengen van Elayis Tavsan en Magnus Mattsson voor nog meer aanvallende impulsen te zorgen. De Tilburgers bibberden even bij een corner van NEC, waaruit een scrimmage ontstond en de bal tegen de lat belandde. Opnieuw viel de treffer niet, net als in de extra tijd via een schot tegen de lat van Okita. Daardoor eindigde het in Nijmegen in een doelpuntloos gelijkspel.