Tienertalent laat Dortmund ontsnappen met eerste Bundesliga-goal

Reacties

Borussia Dortmund is zaterdagavond ontsnapt aan nieuw puntenverlies in de Bundesliga. In het uitduel met VfB Stuttgart was het niet Erling Haaland, maar de negentienjarige Ansgar Knauff die ervoor zorgde dat de achterstand op de vierde plek na de eerdere zege van Eintracht Frankfurt niet nog verder toenam.

Tienertalent laat Dortmund ontsnappen met eerste Bundesliga-goal
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
2 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund ging na de late 2-1 nederlaag in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City op bezoek in Stuttgart op zoek naar de eerste Bundesliga-zege sinds 13 maart, maar al snel werd duidelijk dat het geen makkelijke opgave zou worden. De boomlange Oostenrijkse spits Sasa Kalajdzic, op het EK tegenstander van Oranje, kopte in de zeventiende minuut met een boog raak in de verre hoek en maakte zo zijn veertiende Bundesliga-goal.

Het duurde even voordat Dortmund met een antwoord kwam. Het ontbrak in de eerste helft aan scherpte in de laatste fase, maar vlak na rust was daar Jude Bellingham. De zeventienjarige Engelsman zag tegen City zijn treffer nog onterecht worden afgekeurd, maar dit keer telde zijn schuiver in de hoek wel. En vijf minuten na het eerste Bundesliga-doelpunt van Bellingham draaide Marco Reus het duel om door in de verre hoek raak te schieten: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dortmund leek dankzij die treffer eindelijk weer eens te gaan winnen, maar kon in de 78ste minuut weer opnieuw beginnen toen Daniel Didavi balverlies van Mateu Morey afstrafte. Daarmee dreigde de achterstand op de vierde plek, goed voor een CL-ticket, weer verder op te lopen. De ingevallen Knauff voorkwam dat. De negentienjarige aanvaller schoot fraai raak en zorgde er met zijn eerste Bundesliga-goal voor dat Dortmund nog een beetje mag hopen op een CL-ticket.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.